HIA - Hrvatski iseljenički adresar
 
   
 
 

 

V I J E S T I- iz Hrvatske


like HIA on Facebook

23.veljače 2015.
Premijer Milanović uputio poziv predsjednici Grabar Kitarović da zajedno sazovu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost

Premijer 
Zoran Milanović pisao je danas pismo predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović u kojemu joj je predložio da zajedno sazovu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, potvrdio nam je glasnogovornik Vlade Nikola Jelić.

Premijer je podsjetio da je potrebno donijeti Godišnje smjernice za rad sigurnosno-obavještajnih agencija za 2015. godinu, što predsjednik Vlade i bivši predsjednik Republike nisu željeli učiniti tijekom kampanje. Predsjednik Vlade u svom je pismu ponovio poziv predsjednici Republike da dođe na sjednicu kada joj to odgovara.

Osim što je predsjednici predložio sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost i ponovio joj poziv na sjednicu Vlade, premijer je u pismu načelno pozdravio inicijativu i namjeru predsjednice da predloži Vladi održavanje sjednice. Pritom smatra kako je važno da predsjednica pripremi konkretne prijedloge, način provedbe i procjenu financijskih učinaka takvih prijedloga. 

Odgovor premijeru iz Ureda predsjednice


'1. Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak, 19. veljače 2015. godine, nazvala je predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića ponudivši suradnju te mu je tom prigodom najavila slanje prijedloga za održavanje zajedničke sjednice Vlade zbog teškog gospodarskog i socijalnog stanja u državi.

2. Tijekom tog razgovora Predsjednica je predsjedniku Vlade RH predložila da timovi Ureda predsjednice i Vlade RH utvrde dnevni red zajedničke sjednice.

3. Kako do danas iz Vlade RH nije prihvaćen taj prijedlog, Predsjednica Vladi RH upućuje prijedlog dnevnog reda zajedničke sjednice u skladu s člankom 102. Ustava Republike Hrvatske.

4. U vezi s pozivom predsjednika Vlade RH Predsjednici da pripremi konkretne prijedloge, način provedbe i procjenu financijskih učinaka tih prijedloga za zajedničku sjednicu Vlade, naglašavamo kako je Predsjednica, nakon temeljitih analiza i obavljenih konzultacija s gospodarskim stručnjacima, došla do zaključka kako je najkonkretniji prijedlog za izlazak RH iz krize - ostavka predsjednika Vlade RH.

5. Ukoliko predsjednik Vlade RH ne uvaži taj konkretan prijedlog, Predsjednica od njega očekuje konkretne prijedloge, način provedbe i procjenu financijskih učinaka tih prijedloga i rješenja za izlazak zemlje iz krize, što je ustavna obveza Vlade, a ne Predsjednice RH.

6. Predsjednica sa zadovoljstvom prihvaća poziv za održavanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost radi usvajanja godišnjih smjernica za rad sigurnosno-obavještajnih agencija za 2015.izvor:hrt/hia
 
HIA-accomodation in Croatia
Made-in-Croatia, proizvodi i suveniri
Patria-Promocija
http://www.hia.com.hr
 
ADRESAR HRVATA IZAVN RH
(2700 adresa)
Adresar Hrvata izvan Republike Hrvatske
narudžba:info@ppr.hr
 
       
spacer Vijesti | O nama | CRO turizam | Hr. brandovi | Oglasnik | Hr. iseljenici | Radio | Linkovi | Kontakt

Copyright © 2006 Patria-Promocija d.o.o. Sva prava pridržana.