HIA - Hrvatski iseljenički adresar
 
   
 
 

 

Vijesti - turizam

novac-kune23.veljače 2015.
POTPORA MALOM I SREDNJEM PODUZETNIŠTVU
Ministarstvo turizma daje 24 milijune kuna bespovratnih sredstva
za potporu konkurentnosti turizma
.

Ministarstvo turizma u 2015. godini za jačanje konkurentnosti turizma daje 24 milijuna kuna bespovratno, za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, unapređenje smještajne ponude te podizanje ukupne konkurentnosti turizma.

Program jačanja konkurentnosti sastavljen je od tri mjere, od kojih svaka ima različitu namjenu sufinanciranja. Prva je povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude, diversifikacija poslovanja i održivi razvoj, korištenje novih tehnologija i poboljšanje socijalne uključenosti u hotelima (hotel, aparthotel, turističko naselje, hotel baština, pansion, turistički apartman, difuzni hotel i integralni hotel), kampovima (kamp, kamp naselje, kampiralište, kamp odmorište i hostel i druge vrste ugostiteljskih objekata za smještaj), seljačkim domaćinstvima i objektima u domaćinstvu (soba, apartman, studij apartman, kuća za odmor, kamp u domaćinstvu). 

Drugi program odnosi se na razvoj posebnih oblika turizma, a treći na internacionalizaciju i međunarodnu prepoznatljivost. Kroz prvu mjeru podupirat će se obnova i uređenje smještajnih kapaciteta i pratećih sadržaja, izgradnja bazena, tematsko definiranje hotela (npr. Lječilišni, Business, Congress, Family) te dostizanje uvjeta za uključivanje u vrstu Hotel baština, Difuzni i Integralni hotel i dobivanje oznaka kvalitete.

U odnosu na prošlogodišnji, ovogodišnji program u mjeri A uvodi mogućnost financiranja novih vrsta - Difuzni i Integralni hotel, uvođenja oznake kvalitete EU Ecolabel te prijavu obrta i trgovačkih društava za uređenje izletišta, kušaonica i vinotočja. Za objekte u domaćinstvu i ove se godine nastavlja sufinanciranje izgradnje bazena.

Kroz mjeru B poticat će se razvoj posebnih oblika turizma, između ostaloga projekti usmjereni na aktiviranje planinarskih domova, prenamjenu napuštenih škola, vojnih i dr. objekata za potrebe turizma, ulaganje u bike odmorišta te potrebnu infrastrukturu i opremu ostalih posebnih oblika turizma, kreiranje i provedba paket aranžmana novih turističkih proizvoda. Također, sredstva će se davati za dovršetak izgradnje novih, obnovu ili rekonstrukciju „malih plovećih hotela“, ali i izletničkih drvenih brodova tradicijske gradnje, što je novost ovogodišnjeg programa.

Kroz mjeru C sufinancirat će se članarine u prestižnim renomiranim međunarodnim asocijacijama smještajnih ugostiteljskih objekata za prve tri godine, do 100 posto iznosa. Također, ovom će se mjerom sufinancirati međunarodni skupova i forumi vezani uz investicije u turizmu, uz uvjet sudjelovanja najmanje 200 gospodarskih subjekata.

Ovisno o mjeri, potpore se kreću se od 30 do 500 tisuća kuna, a prijaviti se mogu subjekti malog gospodarstva, seljačka domaćinstva i fizičke osobe, tj. privatni iznajmljivači. Javni poziv otvoren je do 30. ožujka 2015. godine, kažu u Ministarstvu. 


izvor:poslovni.hr


hoteli u Hrvatskoj, smještaj u Hrvatskoj

    Accommodation in Croatia; hoteli u Hrvatskoj
Made-in-Croatia, proizvodi i suveniri
Patria-Promocija
http://www.hia.com.hr
 
ADRESAR HRVATA IZAVN RH (2700 adresa
Adresar Hrvata izvan Republike Hrvatske
narudžba:info@ppr.hr


 

 

 
spacer Vijesti | O nama | CRO turizam | Hr. brandovi | Oglasnik | Hr. iseljenici | Radio | Linkovi | Kontakt
Copyright © 2006 Patria-Promocija d.o.o. Sva prava pridržana.