Kina će uskoro biti domaćin 7. Gospodarskog i trgovinskog dijaloga na visokoj razini između Kine i EU

ZASTAVE

Kinesko Ministarstvo trgovine je u četvrtak objavilo  da će se 25. lipnja u Pekingu održati 7. Gospodarski i trgovinski dijalog na visokoj razini između Kine i EU.

Dijalogom će predsjedavati zamjenik kineskog premijera Liu He I zamjenik predsjednika Europske komisije Jyrki Katainen,  poručio je glasnogovornik Ministarstva trgovine Gaoa Fenga na konferenciji za medije.On je istaknuo da je dijalog, koji je započeo 2007., bio najveći gospodarski i trgovinski dijalog između Kine i EU te da je igrao važnu ulogu u produbljivanju uzajamne podrške i suradnje.Prema Ministarstvu trgovine nadolazeći dijalog će staviti naglasak na teme koje uključuju gospodarsk kretanja na globalnoj razini, trgovinu i investicije te razvoj i međupovezanost poticane inovacijama.

''Očekuje se da će se dijalogom bilateralni gospodarski i trgovinski odnosi promaknuti na novu razinu, te dati novi poticaj sveobuhvatnom strateškom partnerstvu Kine i EU uz stavljanje naglaska na posvećenost Kine i EU zajedničkom suprotstavljanju unilateralizmu i protekcionizmu odnosno pružanju podrške multilateralnom trgovinskom sustavu,'' kako je istaknuo Gao.  Piše portal: Croatian service, China radio International

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.