Druga Zelinska šatorijada u dva vikenda okupila oko 150 zaljubljenika u kampiranje

ŠATORIJADA

U parku kod nogometnog igrališta u Svetom Ivanu Zelini održava se druga Zelinska šatorijada. Organizator je Turistička zajednica grada Sveti Ivan Zelina, a podupire je i Grad i gradonačelnik Hrvoje Košćec koji je ovom prigodom i posjetio tu uistinu posebnu zelinsku priredbu u kojoj se svim zainteresiranim kamperima iz Zagreba i drugih mjesta, a dolaze i domaći, nudi mogućnost uživanja u prirodi. U ove tople ranojesenske dane užitak je uvjerili smo se uistinu nevjerojatan.

Ovogodišnja šatorijada traje već drugi vikend, a prvog je vikenda, prema riječima  Marinke Zubčić, direktorice Turističke zajednice grada Sv. Ivan Zelina, u parku usred Zeline, koji je nekada i bio kamp, uživalo čak stotinjak zaljubljenika u prirodu i kampiranje. Najviše naravno uživaju djeca, kojoj je taj boravak s roditeljima u prirodi i spavanje u šatorima najveći dar koji im roditelji mogu priuštiti.

I dok odrasli uživaju u pečenjarenju, roštilju, dobroj hrani i razgovorima i raznim sportskim aktivnostima djeca obožavaju igrati društvene igre, igrati se na spravama dječjeg igrališta, pomagati roditeljima u postavljanju šatora i pripremi hrane. Život je to sasvim drugačiji od onoga sputanog obvezama i boravkom u četiri zida stana ili kuće. Nekoliko parova koje smo zatekli na Šatorijadi ističu poseban užitak kampiranja i na odmorima i putovanjima, pa su, kaže mlada obitelj, takvim načinom čak i s malom djecom već proputovali pola Europe.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.