Nin 12. kolovoza poziva na četvrti Festival pijeska - čarolija koja nastaje i nestaje

Nin

U organizaciji Turističke zajednice grada Nina, 12. kolovoza, na ninskim pješčanim plažama održat će se četvrti Festival pijeska. Festival svake godine magično privlači velik broj posjetitelja i natjecatelja - zaljubljenika u prekrasne ninske plaže, gdje obilje pijeska pruža inspiraciju na temu pješčanih skulptura.

Nin - najstariji hrvatski kraljevski grad ima mnoštvo obilježja. Njegove čarobne plaže zadivljuju posjetitelje još od pamtivijeka. Ukupna dužina ninskih plaža je 8000 metara, a najduža među njima je Kraljičina plaža. Po legendi hrvatska kraljica voljela je boraviti na toj plaži kada bi ljetovala u Ninu, a kad joj se jednom prilikom pridružio kralj zadivljen ljepotom i čarima te plaže nazvao ju je "Kraljičina plaža" i taj je naziv ostao do danas.

Na Kraljičinoj plaži nalazi se zona izrazito plitkog mora - baby plaža, a uz nju klimatsko-talasoterapijska klinika na otvorenom s ljekovitim blatom gdje se liječenje i rehabilitacija s peloidnom terapijom uspješno provodi već 50 godina.

Podjednako su atraktivne plaža Prodorica i Bilotinjak, a jedina plaža s plavom zastavom na području Grada Nina je u kampu Zaton. Povezana kanalom s Kraljičinom plažom, također očaravajuća, plaža Ždrijac poznata je po organiziranim školama za windsurfing i kitesurfing. Skulpture od pijeska rade se ujutro od 7 do 11 sati na poveznici između dvije plaže Kraljičine i plaže Ždrijac.

Ove godine bit će održan i izbor najboljih skulptura u kojemu će se natjecati umjetnici, stanovnici i turisti. Stoga se pozivaju svi zainteresirani sudionici da se naoružaju potrebnim alatom i dobrim raspoloženjem, te nam se priključe 12. kolovoza na Festivalu pijeska, zabave se i osvoje nagrade za najbolje skulpture od pijeska i najbolje fotografije.Uz vodstvo kipara mentora posjetitelji će graditi skulpture na temu "motivi Nina" ili nešto po svojoj ideji.

- Festival je zamišljen kao kreativna izložba raznih djela dječje i mašte odraslih koji su sačuvali dječji pogled na svijet.Pozivamo i odrasle i djecu da puste svojoj imaginaciji na volju, te nam se pridruže na ovom jedinstvenom Festivalu i uživaju u spoju prirodne i kulturne baštine Grada Nina - poručuju iz TZ grada Nina.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.