Najava izložbe i poziv na otvorenje izložbe nakita Diane Sokolić -„Refleksije“

Najava izložbe i poziv na otvorenje izložbe nakita Diane Sokolić -„Refleksije“

U utorak, 18. rujna u 19 sati u Stalnom postavu Muzeju za umjetnost i obrt svečano se otvara izložba nakita akademske umjetnice Diane Sokolić pod nazivom Refleksije.

Nakit i dodaci izrađeni od pleksiglasa bit će izloženi u Stalnom postavu Muzeja uz predmete iz višestoljetnog fundusa MUO.

 Akademska slikarica Diana Sokolić, rođena u Rijeci, diplomirala na slikarskom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, tijekom svoje bogate karijere, ostvarila se u slikarstvu, kiparstvu, fotografiji, produkt dizajnu, dok se u posljednje vrijeme bavi najviše svjetlosnim instalacijama. Uz svjetlosnu umjetnost, bavi se i dizajnom, keramikom, fotografijom i pedagoškim radom više od 25 godina. Na Amsterdam Light Festivalu 2015. godine njezina svjetlosna instalacija izabrana je kao jedan od finalista u konkurenciji od sedamdeset radova umjetnika iz cijelog svijeta. Priredila 25 samostalnih izložbi i sudjelovala na više od 300 žiriranih skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Članica HDLU-a od 1981., InSE-e (The International Society for Education Through Art) od 2009., ULUPUH-a od 2012., a HZSU-a od 1986. Originalnost i stručna tehnika izrade u stvaralaštvu Diane Sokolić potvrđeni su raznim bitnim svjetskim priznanjima poput nagrada na A’DESIGN AWARD COMPETITION u Comu, Italiji, London International Creative Competition, Moscow International Foto Awards, dok se njezina umjetnička fotografija nalazi u stalnom fundusu pariške Nacionalne i sveučilišne knjižnice (Bibliotheque National de France).

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.