Ministrica kulture i intendanti na video sastanku o organizaciji i mogućnosti nastavka rada nacionalnih kazališta

mnistrica kulture

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek održala je 10. travnja video-sastanak s intendanticama i intendantima nacionalnih kazališta u Hrvatskoj o posljedicama pandemije COVID 19 na kazališni sektor i kazališnu produkciju.  
Sastanku su prisustvovali intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Dubravka Vrgoč, intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu Jasna Jakovljević, intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku Dražena Vrselja, intendant Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu Srećko Šestan i intendant Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci Marin Blažević. 
Tema sastanka bila je organizacija i mogućnost nastavka rada nacionalnih kazališta, preraspodjela programskih sredstava te preporuke o nastavku i evidentiranju daljnjeg rada. 
S obzirom na neizvjesnost oko razvoja epidemiološke, ali i gospodarske situacije u Republici Hrvatskoj te mjerama ograničenja i službenim preporukama koje su na snazi, neizvjesno je kad će se i u kojem opsegu moći nastaviti aktivnosti. U razgovoru su razmotreni različiti scenariji vezano uz organizaciju rada, proba i moguću suradnju nacionalnih kazališta u razdoblju kad se otvori mogućnost produciranja i izvođenja predstava. Odobrena programska sredstva za 2020. godinu nužno je preraspodijeliti i prilagoditi novim okolnostima i istražiti sve mogućnosti angažiranja umjetničkog i stručnog osoblja vodeći računa o preporukama zdravstvenih službi. U tom smislu, razgovaralo se o mjerama Ministarstva kulture i Vlade RH za pomoć kulturnom i kreativnom sektoru, ali i o skorom pokretanju posebnog natječaja Europskog socijalnog fonda kojim će se podržati različiti oblici kulturnih sadržaja online i potaknuti novi oblici stvaranja u situaciji produljenih mjera ograničenja - objavilo je Ministarstvo kulture. 

https://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=24378&fbclid=IwAR3AQwIvO5TUHiNR6Oz6EMm3H4yv4tWctxfcaCdYQUZJPztWrN68bw4Eom0

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.