Prvo kušanje nove berbe vina Medea Punta Greca i Vivat vina

medea

Medea vina i Vivat fina vina organizirali su prvo kušanje nove berbe  vina Medea Punta Greca. Pored nove berbe Punta Grece kušalo se i aperitivni Medea pjenušac te Medea Montiron Malvazija.Predstavljanje je vodio enolog vinarije, Marko Krstačić. Pjenušac Medea brut napravljen je od Malvazije po charmat metodi (odležavanje u tanku) sa osam grama šečera I 11,5% alkohola.

Montiron je Malvazija hibrid je svježe i odležane Malvazije Dolazi iz vinograda starog 36 godina. Grožđe se bere dosta kasno, potkraj rujana s prinosom po trsu di 1,5 kg. Maceracija je je 15 sati na hladno a nakon toga osam posto odlazi u drvenu bačvu a ostalo u inox . Godišnje se puni 12 do tisuća boca a ove godine napunjeno je 14 tisuća.

Punta Greca berba 2015. limitirana je I ručno njegovana serija od 8043 butelja Merlota. Rt Punta Grkova na poluotoku Marlera najjužniji je vinograd Istre Površina vinograda je 3,4 hektara a broj loza 25 400. Tlo je crvenica I pjesak s znatnim udjelom gline. Vinograd je blizu mora I izložen vjetrovima s obje strane. Loze su niske zbog bure zbog koje je napravljen I burobran. Bere se sredinom rujan uz prinos od jednog kg po trsu. Maceracija je 14 dana onda odlazi u inox, pa zatim nakon dva pretoka u drvo. Dozrijevanje je dvije godine i nakon blendiranja tri mjeseca odlazi u bocu.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.