Grlić Radman: Potrebno je pozorno pratiti stanje u Crnoj Gori

Grlić Radman: Potrebno je pozorno pratiti stanje u Crnoj Gori

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je danas u Bruxellesu kako je potrebno pozorno pratiti stanje u Crnoj Gori kako bi ta država ostala na europskom putu.

Uoči sastanka ministara vanjskih poslova država članica ministar je najavio da će naglasiti potrebu za pozornim praćenje razvoja situacije u Crnoj Gori, zemlje koju je nedavno posjetio, kako bi ostala na europskom putu.
 
Glavne teme sastanka šefova diplomacije država članica EU-a su stanje na Bliskom istoku i rasprava o dugoročnijim sigurnosnim obvezama prema Ukrajini i vojnoj potpori u njezinu ratu s Rusijom.
 
Grlić Radman je rekao da zapadni Balkan treba ostati u središtu pozornosti EU-a.
 
Spomenuo je sutrašnji posjet predsjednice Komisije Ursule von der Leyen, hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i nizozemskog Marka Ruttea Sarajevu.
 
“Oni će ohrabriti reformski proces u Bosni i Hercegovini s ciljem da se pristupni pregovori otvore u ožujku”, rekao je Grlić Radman.
 
Najavio je da će pozvati da se učine napori na deeskalaciji u Crvenom moru i da se dostavi više pomoći Gazi te da se oslobode svi taoci.
 
Što se Ukrajine tiče, rekao je da potpora EU-a mora ostati snažna i predvidiva i da je potrebno povećati vojnu pomoć kroz Europski mirovni instrument (EPF).
 
Izvor: Hina/Vlada

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.