„Mama ŠČ“ je pjesma godine: Porina za album godine dobio je Vojko

„Mama ŠČ“ je pjesma godine: Porina za album godine dobio je Vojko

Na 31. Porinu, najvažnijoj domaćoj glazbenoj nagradi Damir Martinović i Zoran Prodanović dobili su Porin za pjesmu godine - "Mama ŠČ". Vojko V dobio je Porina za album godine - "Dvojko".

Porin za životno djelo - nagrada koja se dodjeljuje umjetnicima koji su svojim radom obilježili hrvatsku glazbu ove se godine dodjeljuje muzikologinji Eriki Krpan, bendu Parni valjak te glazbeniku i skladatelju Huseinu Hasanefendiću Husu.

Porin za životno djelo - nagrada koja se dodjeljuje umjetnicima koji su svojim radom obilježili hrvatsku glazbu ove se godine dodjeljuje muzikologinji Eriki Krpan, bendu Parni valjak te glazbeniku i skladatelju Huseinu Hasanefendiću Husu.

Porin za pjesmu godine dobio je Let 3, za pjesmu "Mama ŠČ!". Zoran Prodanović Prlja kazao je kako je stvarno lijepo da je "Mama ŠČ storija" zaokružena Porinom. Nominirani su bili i "Dižeš me" (Davor Gobac), "Mamacita" (Andrija Vujević, Mihovil Šoštarić), "Moja glava, moja pravila" (Husein Hasanefendić Hus), "Stare Navike" (Jasenko Houra, Ines Prajo).

Za album godine Porina je dobio Vojko V, za album "Dvojko". Bili su nominirani i "Follow The Blind Man" (Jelusick), "Live at Dom sportova, 12.11.2022." (Goran Bare & Majke), "Massimo Arena Zagreb" (Massimo), "Monologue" (Mia Dimšić).

Nagradu za najbolji album elektroničke glazbe osvojila je grupa Pocket Palma za "III". Nominirani su bili i Petar Dundov s albumom "In Expectation Of Dawn" te Let 3 s albumom "MAMA ŠČ! (Remixes)".

Let 3 je dobio Porina za najbolji album alternativne glazbe s albumom "ŠČ! (Extended)". Nominirani su bili Gretta s albumom "Iz noći u dan" te Nina Romić s albumom "Jezero".

Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu dobila je Natali Dizdar za skladbu "Krug". Nominirane su bile i Vanna i skladba "Navika" te Zorica Kondža i skladba "Nemirno srce".

Filip Rudan osvojio je Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu sa skladbom "The outside". Nominirani su bili i Boris Štok sa skladbom "Grijeh" te Marko Tolja i skladba "Nismo znali bolje".

Porina za najbolji album jazz glazbe dobila je Tamara Obrovac za album "Nuvola". Tamara Obrovac posebno je istaknula uspješnu dugogodišnju suradnju s kolegama Matijom Dedićem, Krunoslavom Levačićem i Žigom Golobom. Nominirani za tu nagradu bili su i "Candide" (Mario Bočić & JO HRT) i "Family & Friends" (Matija Dedić).

Za najbolju instrumentalnu izvedbu (izvan klasične i jazz glazbe) Porina su osvojili Mangroove i Jazz orkestar HRT-a za skladbu "Azimut Theme". Nominirani su bili i Bruno Mičetić (Tree Of Souls), Ivan Pešut (She Left The Room) i Vedran Ružić (Prvi stavak).

Nagradu za najbolji album klasične glazbe dobio je album "Pasija" Berislava Šipuša u izvedbi Zbora HRT-a. Nominirani su bili i "Frano Parać: Carmina Krležiana/Missa Maruliana" te "Ivo Josipović: Lennon".

Porina za najbolji album pop glazbe dobio je album "Vile se ovdje igraju" (Matija Cvek i The Funkensteins). Nominirani su bili i "Blues po kišnim plažama" (Natali Dizdar) te "Master Blaster" (Detour).

Za najbolji album međužanrovske glazbe Porina je dobio album "Nešto veće od nas" (Mangroove i Jazz orkestar HRT-a). Nominirani su bili i album "Dandelion" (Pianotron - Zvjezdan Ružić & Golden Bulgarian Voices) te "Dino Dvornik Tribute" (Jazz orkestar HRT-a i gosti).

Antun Aleksa, poznatiji kao Idem, dobio je Porina za najboljeg novog izvođača godine. Nominirani za najboljeg novog izvođača godine bili su još i Lu Dedić i Pava.

Nagradu Antunu Aleksi predali su Baby Lasagna i Martin Kosovec. 

Najbolji album rock glazbe je "Follow The Blind Man" rock grupe Jelusick, Dine Jelusića. Nagradu su preuzeli njegovi brat i sestra. Za nagradu su još bili nominirani i Kino i kokice (Bang Bang) i Vesna (Pips chips and videoclips).

Vojko V dobio je Porina za najbolji album hip-hop glazbe, za album "Dvojko". Nominirani su bili i Reper iz sobe za album "Unutra" te KUKU$ za album "X".

Porina za najbolji album zabavne glazbe dobio je Swingers za album "Zapleši twist". Robert Mareković preuzeo je nagradu i naglasio kako je došla taman na 25. godišnjicu Swingers Banda. Nominirani su bili i Gazde za album "Ispod ovih oblaka" i Vladimir Kočiš Zec za album "Tako je to kada se voli".

Svečanost dodjele 31. Porina vodili su Jelena Glišić i Ivan Vukušić. Nagrade su dodjeljivali Dora Fišter, Matej Meštrović, Morana Zibar, Krešimir Sučević, Martin Kosovec, Baby Lasagna, Damir Kedžo, Luka Nižetić, Katarina Krpan, Katarina Kutnar, Nataša Janjić Medančić, Anja Šovagović Despot, Luka Bukić, Jerko Marinić Kragić, Ivanka Mazurkijević, Lucija Šerbedžija, Joško Lokas, Enis Bešlagić, Tereza Kesovija i Nikša Bratoš.

Nastupili su među ostalima Parni valjak, Marko Tolja, Zorica Kondža, Matija Cvek & Funkensteins, Filip Rudan, Tamara Obrovac Kvartet, Psihomodo Pop, Boris Štok, Natali Dizdar, Detour, Prljavo kazalište, Let 3.

Dodjela Porina održana je u House of Bamboo u Zagrebu, a prijenos ste mogli pratiti na Prvom programu HTV-a.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.