Bojan Bogdanović odigrao svoju prvu utakmicu s New York Knicksima

Bojan Bogdanovic

New York Knicksi su u četvrtak preuzeli Bojana Bogdanovića zajedno s Alecom Burksom i Ryanom Arcidiaconom iz Detroit Pistonsa. Nakon Brune Šundova i Marija Hezonje, Bogdanović je treći hrvatski igrač u povijesti New York Knicksa.

Bogdanović je u svom prvom nastupu za Knicks protiv Indiane u subotu postigao izvrstan učinak postigavši ​​11 bodova u 33 minute. Dodao je tri lopte te imao jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu. Ovo je do sada bila dobra sezona za Bogdanovića (34) koji je prije subotnjeg nastupa odigrao 28 utakmica za Detroit Pistonse s prosjekom od 20,2 bodova, 3,4 skoka i 2,5 asistencija te šutirajući 41,5 posto za tri bodova u 32,9 minuta. Zabilježio je rekord sezone - 36 bodova, sedam skokova, pet asistencija, jedna ukradena lopta i osam ubačenih trica protiv Utaha 3. siječnja ove godine.

Bogdanović je jedan od šestorice igrača u NBA-u s prosjekom od najmanje 20 koševa i trima ubačajima za tri bodova uz šut preko 40 posto s linije za trice ove sezone. Drži prosjek karijere od 15,8 bodova uz 46,1 posto šuta, 3,6 skokova, 1,7 asistencija dok je šutirao 39,5 posto s linije za trice tijekom 29,5 minuta u 690 utakmica tijekom devet sezona.

Njegova NBA karijera započela je u Netsima, a nastavila se u Wizardsima, Pacersima, Jazzu i Pistonsima. Bogdanović je 2015. imenovan u NBA All-Rookie drugu momčad. Također je predstavljao Hrvatsku na Ljetnim olimpijskim igrama 2016. u Rio de Janeiru, gdje je bio najbolji strijelac s 25,3 bodova po utakmici. Prije NBA lige igrao je za juniore Real Madrida, a potom je pet godina igrao profesionalno u Europi.

Slavni Earvin Magic Johnson komentirao je Bogdanovićev dolazak u Knickse na društvenoj mreži X:

Kompliment jednog od najvećih košarkaša čast je koja se pruža jednom u životu i savršen je motiv za Bogdanovića u dresu New York Knicksa br. 44. Trenutno su Knicksi četvrti u Istočnoj konferenciji s omjerom pobjeda i poraza 33-19. Američki Hrvati iz New Yorka i okolice čestitaju Bogdanoviću te mu žele dobrodošlicu u Knickse.

New York Basketball - X

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.