Predsjednik Milanović razgovarao sa studentima volonterima koji uoči blagdana organiziraju akciju darivanja korisnika domova za starije i nemoćne

Predsjednik Milanović razgovarao sa studentima volonterima koji uoči blagdana organiziraju akciju darivanja korisnika domova za starije i nemoćne

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas, a povodom Međunarodnog dana volontiranja, sa studenticama i studentima volonterima koji su prošle godine pokrenuli humanitarnu akciju „U vaše živote kap naše dobrote“. Riječ je o volonterskoj akciji darivanja i pomaganja osobama starije životne dobi u domovima za starije i nemoćne koja se provodi uoči božićnih blagdana, a koja ujedno za cilj ima i podizanje svijesti o sve većoj učestalosti dijagnoze demencije.

U humanitarnoj akciji sudjeluju članice i članovi Studentske sekcija za psihijatriju s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Udruge studenata Akademije dramske umjetnosti, kao i njihovi mentori i voditelji. Predstavljajući svoju akciju predsjedniku Milanoviću, kazali su kako je njome ove godine obuhvaćeno više od 500 korisnika domova za starije i nemoćne i to na području Zagreba, Slavonije i Banije. Humanitarna će akcija trajati od 15. do 20. prosinca.

Prošlogodišnje iskustvo pokazalo je, kazali su, kako korisnicima domova nije važna samo pažnja u vidu darivanja osnovnih potrepština, nego jednako tako razgovor i druženje. Stoga su ove godine u sklopu svoje akcije osmislili individualne programe druženja za svaki dom u Zagrebu, kao što je čitanja poezije, izvođenja dramskih tekstova i pjevanja. U akciju su se uključili i poznati hrvatski glumci.    

Na sastanku u Uredu predsjednika Republike bili su studenti i studentice Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Ana Maria Antić, Dora Herceg, Jelena Ivančić, Veronika Lendvaj, Jana Majdak, Mara Parentić, Toma Perko, Tea Plišić i Eva Podolski te Akademije dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu Dora Dimić Rakar, Vid Lež, Toma Serdarević i Tibor Vukelić. Uz volonterke i volontere bili su profesor na Katedri za psihijatriju Medicinskog fakulteta u Zagrebu i mentor Studentske sekcije za psihijatriju Ninoslav Mimica i voditeljica ureda međunarodne suradnje na Akademiji dramskih umjetnosti Zrinka Šamija.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika Republike za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.