Proširenjem GZ Antunovac do novih investicija i radnih mjesta

Proširenjem GZ Antunovac do novih investicija i radnih mjesta

U petak, 15. studenog 2019. godine u Poduzetničkom inkubatoru i akceleratoru Antunovac održana je početna konferencija projekta “Izgradnja infrastrukture u proširenju Gospodarske zone Antunovac KK.03.1.2.03.0008”. 

U ime ministra Darka Horvata, kao i u svoje osobno ime, pomoćnica ministra Ana Mandac pozdravila je sve okupljene, a osobito načelnika općine Antunovac Davora Tubanjskog i njegove suradnike koji su dokazali kako imaju znanja, hrabrosti i volje svoju viziju pretvoriti u izuzetan projekt. Pri tome je istaknula kako je u lipnju ove godine sudjelovala na svečanom otvorenju Poduzetničkog inkubatora i akceleratora u Antunovcu te kako je ovaj događaj potvrda izvrsnog rada i suradnje općine Antunovac sa svima onima koji daju podršku lokalnoj zajednici  kako bi vrijedna i lijepa priča, koja je tada započeta, dobila ovakav nastavak.

Malo i srednje poduzetništvo s udjelom od 99,7 posto u ukupnom gospodarstvu naše zemlje generira preko 68 posto ukupne zaposlenosti, u čemu smo iznad prosjeka EU. Zbog toga je potrebno naglasiti kako svaki poticaj i napor usmjeren na jačanje poduzetništva i poticanja poduzetničkih inicijativa neminovno utječe na ukupno gospodarstvo naše zemlje. Bez kvalitetne poduzetničke infrastrukture nije moguće razvijati poduzetništvo. Stoga Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta nastoji podržavati sve lokalni inicijativa koje jedine mogu prepoznati i odgovoriti na potrebe svojih poduzetnika, a koji u konačnici  rezultiraju izuzetno vrijednim  projektima za razvoj lokalnog, regionalnog i ukupnog gospodarstva Hrvatske, kao što je projekt „Izgradnje infrastrukture u proširenju Gospodarske zone Antunovac“. Cilj Vlade, kao i cilj ministra Darka Horvata, i svih nas je zajednički i uvijek isti; osnažiti i pokrenuti, podržati i ojačati najproduktivniji dio našeg gospodarstva, a to je malo i srednje poduzetništvo. Ovaj naš zajednički, današnji projekt, koji je nastavak na otvorenje, najbolji je pokazatelj da kročimo dobrim putem”, naglasila je pomoćnica ministra.

Projekt “Izgradnja infrastrukture u proširenju Gospodarske zone Antunovac KK.03.1.2.03.0008” ukupne vrijednosti 3.911.670,56 kuna odobren je u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija te je sufinanciran bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 2.804.572,92 kuna. Izgradnjom nove osnovne i dodatne zajedničke komunalne infrastrukture u okviru provedbe projekta, građevinsko područje zone proširit će se na novih 17 građevinskih parcela na gotovo 6 hektara. Time će se razviti i poboljšati kvalitetea i dostupnost postojeće zone poduzetnicima s ciljem privlačenja novih investicija te stvaranja mogućnosti za otvaranje novih ranih mjesta.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.