Zagrebački plesni ansambl oduševio festivalsku publiku

Zagrebački plesni ansambl je izvedbom jedne od ponajboljih recentnijih plesnih predstava „Gore“, nastaloj prema koreografiji Ferenca Fehéra, oduševio festivalsku publiku sinoć, 19. srpnja, u parku Gradac.Svojom najnovijom produkcijom „Gore“, Zagrebački plesni ansambl kroz Plesnu mrežu Hrvatske  predstavio je svoj pomlađeni i sve ženski postav. „Gore“ je predstava o zajedničkom putovanju šest plesačica, o stanju povišenih emocija, o uzbuđenosti i ushitu bivanja u kolektivu. Dinamična izvedba prikazala je životnu korelaciju šest žena, njihovo zajedničko putovanje i postaje kroz koje unutar plesnih karijera prolaze. Izvedeni amazonski freestyle pokreti opisali su iznimnu solidarnost, hrabrost, protivljenje, zajedništvo te individualnu i grupnu odgovornost. Fizički zahtjevna koreografija koju je sjajno iznio snažan ženski kolektiv Zagrebačkog plesnog ansambla, izazvala je oduševljenje i gromoglasan pljesak publike, a već ovu srijedu 22. srpnja, u parku Gradac na programu je prvi od dva festivalska nastupa Folklornog ansambla Linđo, s početkom u 21.30 sati.

 

Objavljene dosad najbolje fotografije Next Image foto natječaja u Hrvatskoj

Huawei je objavio neke od najboljih dosad prijavljenih fotografija za svoj Next Image foto natječaj na kojem njihovi korisnici imaju priliku podijeliti svoje radove i osvojiti vrijedne nagrade. Prijave će ocjenjivati renomirani fotografi, a ove se godine paralelno uz globalno, održava i lokalno natjecanje tako da hrvatski korisnici imaju duplo više razloga za prijavu svojih radova. Rok za prijavu je 31. srpnja u 23:59, dok je prijave moguće izvršiti preko lokalne Huawei forum stranice – kategorija Galerija.

Na lokalnoj verziji natječaja će poznati domaći fotografi Domagoj Sever, Petar Krešimir Furjan i Tomislav Može, uz podršku Huaweijevog direktora marketinga za hrvatsko i slovensko tržište, Normana Muellera, od 1. do 15. kolovoza pregledavati pristigle radove. Najbolja fotografija prema njihovom izboru osvojit će pametni telefon Huawei P40, dok će pobjedničke fotografije u preostalim kategorijama osvojiti Huawei Wireless Tripod.

Kreativnost nema granica. Sudionici Huawei Next Image natječaja svojim dosadašnjim prijavama pokazali su da se ona nalazi u svakome od njih, a za vrhunske rezultate potrebno je samo malo volje i truda. Foto-natječaj je ove godine već privukao preko 1.800 prijava iz Hrvatske i preko 700.000 iz cijelog svijeta. Sjajne fotografije Huaweijevih korisnika iz Hrvatske moguće je pogledati na lokalnoj web stranici Next Image natječaja.

 

Novom mjesto za druženje s knjigom

Fraktura je proslavila osamnaesti rođendan otvaranjem knjižare! Najbolja literatura,  slogan je i program knjižare u kojoj se mogu pronaći izdanja Frakture, izabrana izdanja drugih nakladnika,  beletristika i publicistika, stripovi i monografije. O svakoj knjizi može se porazgovarati, dobiti preporuku za čitanje. Knjižara  je zamišljena kao prostor druženja i razgovora o knjizi, mjesto na kojem će se svaki ljubitelj knjige osjećati kao kod kuće. Dnevni boravak za sve ljubitelje knjige  ima što ponuditi i u večernjim satima jer se u Knjižari Fraktura organiziraju razgovori s piscima, tribine, predstavljanja knjiga, programi književnih festivala, rasprave o aktualnim temama, ali i poneki unplugged koncert.

Knjižara Fraktura u Ulici kneza Mislava 17 u središtu Zagreba novo je mjesto za ljubitelje knjige u kojem se štošta može vidjeti i doživjeti. U umjetnički osmišljenom interijeru  ako vam pogled pobjegne prema stropu – imat ćete što vidjeti! Čitav strop oslikao je Tomislav Buntak, poznati slikar i dekan Akademije likovnih umjetnosti. Strop je podijeljen u niše, a u svakoj od njih nalazi se po jedan crtež s mnoštvom likova. Svi crteži inspirirani su djelima klasične književnosti.

Nasuprot  Domu likovnih umjetnika, u neposrednoj blizini je gimnazija u Križanićevoj a nasuprot  je zgrada u kojoj je za vrijeme Drugoga svjetskoga rata stanovao Miroslav Krleža. U susjedstvu je Kinoklub Zagreb a iza ugla   Oris kuća arhitekture.
U ponedjeljak, 6. 7. Marko Pogačar predstavio je knjigu Korov, ili protiv književnosti. Razgovor s autorom vodio je Kruno Lokotar.

U utorak, 7. 7., na raporedu je bio Damir Zlatar Frey: Istarska Lady Macbeth. Uz autora o knjizi su  govorili  Sibila Petlevski i Seid Serdarević a ulomke iz knjige čitale su Natalija Đorđević i Mada Peršić, uz glazbenu izvedbu Olge Kaminske.

U srijeda, 8.7., tema je bila, Translator’s corner – razgovor s prevoditeljima Miom Pervan, Anom Badurina I sa Markom Kovačićem .

 

 

 

Tedeschi i Stanković u „one on one“ na Weekend Media Festivalu

Najveći regionalni festival komunikacijske industrije Weekend Media Festival ove će godine u Rovinju od 24. do 27. rujna ugostiti Emila Tedeschija, osnivača i vlasnika Atlantic Grupe. Tedeschija će na Weekendu intervjuirati Ivan Stanković, u svom poznatom „one on one“ formatu. 

Nakon više od 40 godina u oglašivačkoj industriji, Stanković je stručnost u stvaranju brendova prenio na svoj jedinstveni talk show „Šta sam tebi & ko sam sebi“ gdje se poznate osobe promatra kao brend te se kroz razgovor pokušava utvrditi usklađenost između percepcije i realnosti. Stanković će razgovor s Tedeschijem zasnivati na rezultatima istraživanja o percepciji njega kao brenda.

Tedeschi je jedan od najuspješnijih hrvatskih i regionalnih poduzetnika. Atlantic Grupa je jedan od vodećih proizvođača hrane i pića u jugoistočnoj Europi, s renomiranim brendovima koji su regionalni i europski lideri, te vodećeg distributera robe široke potrošnje u regiji. 

Tedeschi je dobitnik brojnih priznanja struke i medija, bio ili jest član relevantnih hrvatskih, regionalnih i međunarodnih institucija, udruženja i tijela. Sudjelovanjem u radu Nacionalnog parlamentarnog odbora za praćenje pregovora bio je aktivno uključen u proces približavanje Hrvatske EU te član Gospodarsko-socijalnog vijeća, Predsjednik HUP-a i član Savjeta za gospodarstvo Predsjednika RH. Počasni je konzul Irske u Hrvatskoj, član Trilateralne komisije, INSEAD Alumni udruženja, Vijeća dekana na Harvard Kennedy School of Governance, Programskog vijeća ZŠEM-a, Poslovnog savjeta Ekonomskog fakulteta u Ljubljani, Savjeta Sveučilišta u Rijeci i Vijeća povjerenika Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.