GRAND GOURMET 2025: Omiš početkom studenog postaje epicentar međunarodne gastronomije i ugostiteljstva… prijave na natjecanja i edukacije su u tijeku
Aminess Wine & Gourmet Nights ponovno donosi jela najboljih domaćih chefova u Njivice Otok Krk i Aminess ponovno postaju centar domaće gourmet scene s najavom novog izdanja Aminess Wine & Gourmet Nights u…
Turistička zajednica Svetog Ivana Zeline s manifestacijom Zelinska kestenijada ušla je u društvo najodrživijih u svijetu Na konferenciji Green Destinationsa održanoj u francuskom Montpellieru Sveti Ivan Zelina dobio je priznanje za jednu od najboljih praksi održivog…
Održana 30. dodjela plaketa Restaurant Croatica i promocija knjige "100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti 2025/26 Promovirano je 30. tiskovno i on-line hrvatsko i englesko izdanje knjige Restaurant Croatica "100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi specijaliteti…
Istra po deveti put najbolja maslinarska regija svijeta prema Flos Olei vodiču Istra je ponovo ostvarila veliki rezultat na otvorenoj međunarodnoj sceni kada govorimo o ekstra djevičanskom maslinovom ulju. U nedavno objavljenom…
Amos Novak, kao jedini hrvatski chef uzvanik, na festivalu u Malom Lošinju predstavio okuse Međimurja Festival Taste the Mediterranean u Malom Lošinju iznova je dokazao visoku poziciju koju mladi međimurski chef Amos Novak uživa na…
Gurmansko odredište: Novljanski gušti U nedjelju, 14. rujna, od 10:00 sati, Novi Vinodolski ponovno će postati gurmansko odredište. Na Trgu Ivana Mažuranića održat će…
Drniš: Međunarodni festival pršuta Prije Međunarodnog festivala pršuta – Drniš 2025., koji se održava 29. i 30. kolovoza, najavljen je stručni skup na kojem…
Župan Stričak proglasio otvorenim „Štrukljec“ OPG-a Vrata Zagorja na Varaždinskom placu Varaždinski plac i Varaždinska županija bogatiji su za novu gastro-adresu – poslovnicu „Štrukljec“ u vlasništvu OPG-a Vrata Zagorja Ružice Kišur…
Taste Istria zona - gdje se Istra kuša iz ruke: Burgeri, pizze i autentični street food u srcu umaškog turnira Tijekom 35. izdanja Plava Laguna Croatia Opena Umag, posjetitelji turnira imaju priliku uživati u vrhunskom sportskom programu, ali i u…
HTZ i TZ Kvarnera u Milanu predstavili glavne aktualnosti hrvatskog turizma Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Kvarnera u Milanu su predstavile novosti hrvatske turističke ponude kako bi talijansku javnost još…
Chevap House - spojio Dalmatinca Duju Pisca i ćevap: "Za moj recept platili bi i 200 tisuća eura" Splitski kuhar Duje Pisac danas ima 10 restorana, brand Chevap house i Chevap bar. Prošle godine izašao je i van…
Veliki uspjeh: Četiri zlata, srebro, bronca i diploma za hrvatske kuhare u Azerbajdžanu Hrvatski kuhari, članovi Hrvatskog kuharskog saveza, na međunarodnom su natjecanju u Azerbajdžanu, Golden Shah 2025., na kojem je nastupilo 300…