Kružni tok kod varaždinskog groblja u petak je službeno otvoren za promet

Kružni tok kod varaždinskog groblja u petak je službeno otvoren za promet

Napokon gotovo. Kružni tok kod varaždinskog groblja otvoren je i službeno za promet. Njegovim je uređenjem i to raskrižje dobilo na protočnosti. Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok u petak je s predsjednikom Gradskog vijeća Damirom Habijanom, zamjenikom gradonačelnika Zlatanom Avarom, direktorom gradske tvrtke Parkovi Alenom Runcem, direktorom Varkoma Željkom Bunićem, saborskim zastupnikom Anđelkom Stričakom i pročelnikom UO za komunalne poslove Robertom Krajcerom obilježio završetak radova na rekonstrukciji raskrižja Ulice Ratimira Hercega, Ulice Gustava Krkleca i Hallerove ulice te time otvorio novi kružni tok kod groblja.

„Ovo je jedna od prometnijih točki u gradu i tu se stvarao čep koji je usporavao promet. Rješenje koje je struka predložila je dobro i promet je protočniji. Sada nema zastoja. Uređeno je hortikulturno i postavljen je mali vodoskok, ništa preskupo ni pretjerano. Ovo je ipak reprezentativni prostor, ovdje je i sjedište Parkova te naše groblje. Uredili smo konačno i nogostup i instalacije jer tu idu svi glavni vodovi.“ – rekao je gradonačelnik. Ovom prigodom najavio je daljnje velike projekte: „Nastavljamo s radovima u Varaždinu te nam slijedi rotor Motičnjak. Prema informacijama koje sam dobio iz Hrvatskih cesta, trebala bi do proljeća krenuti izgradnja. Onda nas još čekaju rotori Hrašćica i Gojanec. Do kraja iduće godine sva ta prometna mjesta gdje su se stvarali čepovi uspjet ćemo urediti. Pred dobivanjem smo i građevinske dozvole za pretvaranje pothodnika u podvožnjak. To bi isto krenulo na proljeće. Onda nam još preostaje kućanska rampa za koju ćemo nastojati iduće godine raspisati natječaj.“ – istaknuo je.

Radovi su započeli 20. srpnja 2020. godine, a vrijednost investicije je 2.960.000 kuna. Kompletno je rekonstruirano raskrižje sa svom pripadajućom infrastrukturom – plin, vodovod, kanalizacija, djelomice električna mreža i EKI. Prometna signalizacija prilagođena je novom prometnom rješenju te su uređene zelene površine za koje je bila zadužena gradska tvrtka Parkovi.

„Zahvaljujem svim vrijednim radnicima Parkova koji su radili i subotama i nedjeljama. Rotor sada ovako izgleda jer je jesen. Međutim, na proljeće, kad vegetacija krene, bit će prekrasno i siguran sam da će Varaždinci biti izuzetno zadovoljni“ – rekao je Alen Runac.

 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.