Huawei testirao aplikaciju za pametne stadione koja omogućuje gledateljima novo iskustvo uživanja u sportu ili koncertima

Huawei testirao aplikaciju za pametne stadione koja omogućuje gledateljima novo iskustvo uživanja u sportu ili koncertima

Huawei je prošli tjedan po prvi puta testirao inovativnu aplikaciju koja otvara novu eru praćenja sportskih ili velikih glazbenih događanja, a stadione pretvara u pametne stadione. Naime, Huawei je napravio cjelovito rješenje koje stadione pokriva 5G mrežom i gustom mrežom naprednih UHD kamera koje pokrivaju svaki, i najmanji dio stadiona, iz različitih kuteva, dok kroz korisničku aplikaciju omogućuje potpuno novo iskustvo doživljaja velikih sportskih i drugih stadionskih događaja.

Po prvi put je aplikacija testirana na prošlotjednoj nogometnoj utakmici između ShandongLunenga i FC Taizhou-a u trening centru LunengTaishan u kineskom Jinanu.

Preuzimanjem korisničke aplikacije na 5G ili VR uređaj, korisnik ima priliku gledati svaki dio stadiona u realnom vremenu ili u bilo kojem trenutku pristupiti snimljenom video materijalu. Uz pregled snimaka svih dijelova terena, moguće je i preuzeti, obraditi, pa čak i personalizirati video isječke odabranih trenutaka, te ih potom objaviti na društvenim mrežama.

Aplikacija za video emitiranje opremljena je VR-om što gledateljima omogućuje pogled sportskih akcija iz više različitih kutova. Posebno iskustvo koje aplikacija nudi fanovima jest virtualna proslava gola s igračima, što je omogućeno kombinacijom tehnologija umjetne inteligenciji i proširene stvarnosti (AR).

No, rješenje za pametne stadione ne donosi samo novo iskustvo uživanja u sportu. Ono otvara mogućnost kreiranja potpuno novih sadržaja kao i znatno povećanje prihoda organizatora sportskih i velikih glazbenih događanja. Ovo rješenje je moguće implementirati i na turistički zanimljivim urbanim lokacijama. Putem napredne tehnologije i 5G mreže posjetitelji će se moći dodatno povezati na putem posebne internetske platforme za interakciju gledatelja, što otvara nove mogućnosti komunikacije i oglašavanja.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.