U jednoj od najizazovnijih godina JYSK Hrvatska postigao rekordne rezultate

U jednoj od najizazovnijih godina JYSK Hrvatska postigao rekordne rezultate

Iako je za većinu maloprodaje 2020. bila izazovna, mnogi Hrvati odlučili su kupovati u skandinavskom trgovačkom lancu JYSK. Kako bi poboljšali kvalitetu svakodnevnog života u svojim domovima upustili su se u uređenja interijera, ali i eksterijera.

Odlukom Stožera civilne zaštite, zbog koronavirusa, sve JYSK-ove trgovine u proljeće su bile zatvorene na 40 dana. To je predstavljalo velik izazov, kako financijski tako i logistički, jer je JYSK u tom periodu zabilježio velik porast online narudžbi. Međutim, ponovnim otvaranjem i tijekom ljeta kupci su se vratili u trgovine.

Kao rezultat, JYSK Hrvatska postigao je fantastične rezultate s prometom od 532.901.148 HRK i EBIT-om od 86.693.619 HRK, što je povećanje EBIT-a za 4,1 posto u odnosu na prethodnu financijsku godinu.

“Prije svega zahvalila bih svim našim zaposlenicima. Odradili su fantastičan posao unatoč izazovnim okolnostima i neizvjesnosti situacije. Prioritet nam je bio prije svega osigurati sigurnost našim kupcima i zaposlenicima. No, ono što je u ovom trenutku najbitnije je pažljivo upravljanje raspoloživim resursima, jer treba gledati dugoročno i nastaviti rasti kroz ulaganje u preuređenja postojećih trgovina kako bismo našim kupcima omogućili inspirativniji doživljaj kupovine, otvorenja novih trgovina te kontinuirano ulaganje u djelatnike u sklopu razvojnih programa”, izjavila je Vesna Kukić Lončarić, Country manager za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju.

Tijekom prošle financijske godine najveći rast prodaje i pozitivni rezultati zabilježeni su na kategorijama namještaja, madraca i dekoracijama što čini okosnicu JYSK-ova poslovanja. No ono što je postalo još važnije za JYSK su napori kompanije da postane održivija.

“JYSK je uvijek bio usmjeren na odgovorno poslovanje. Tijekom protekle financijske godine poduzeli smo neke značajne korake, uključujući novi i održiviji dizajn ambalaže, definirali datum prelaska na drvo sa 100% FSC certifikatom, uveli niz dodatnih proizvoda izrađenih od recikliranih materijala i postali član BCI (Better Cotton Initiative). Međutim, puno je toga još pred nama”, kaže Vesna Kukić Lončarić.

Pozitivan rezultat JYSK-a Hrvatska dio je uspješne JYSK priče na globalnoj razini, koji posluje u više od 2.900 trgovina u 51 državi svijeta s rekordnim rezultatom od 4,1 milijarde EUR ukupnog prometa i zaradom od 489 milijuna EUR prije oporezivanja.

JYSK je otvorio svoju prvu trgovinu u Hrvatskoj 2009. godine, a danas posluje s 47 trgovina te zapošljava 484 zaposlenika.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.