Fintech usluge PIS i AIS obilježit će 2022. godinu

Fintech usluge PIS i AIS obilježit će 2022. godinu

U mojeRačun mrežu integrirano je više od 350 ERP i računovodstvenih softvera. Za više od 150.000 njihovih korisnika to znači jednostavan i brz pristup uslugama ovog informacijskog posrednika.

Strateška odrednica Europske unije je da se potrošači „oslobode“ ovisnosti o uslugama vlastite financijske institucije te da se pristup i kontrola nad sredstvima na računu vrate samim tvrtkama. Kroz PIS i AIS upravo ćemo to omogućiti kroz jednostavnije platne usluge koje su korisnicima dostupne 365 dana u godini, a koje će im ujedno osigurati smanjenje troškova poslovanja kroz automatizaciju procesa i optimizaciju svakodnevnih operativnih aktivnosti, tako je Barbara Barić, voditeljica Sektora prodaje, upravljanja odnosa s korisnicima i marketinga servisa mojeRačun najavila nove fintech usluge najvećeg informacijskog posrednika.

Usluga plaćanja i iniciranja plaćanja

PIS je akronim od Payment Initiation Service, a riječ je o usluzi koja je koncipirana kao samostalna usluga koja se nastavlja na postojeću uslugu slanja i zaprimanja eRačuna.

„Korisnici koji šalju i zaprimaju račune putem servisa mojeRačun moći će kroz PIS plaćati račune iz ERP-a jednim klikom, bez potrebe za generiranjem datoteke s platnim nalozima iz poslovne aplikacije i ručnog učitavanja u internetsko bankarstvo“, ističe Barić.

Najveća mreža integracija

U mojeRačun mrežu integrirano je više od 350 ERP i računovodstvenih softvera. Za više od 150.000 njihovih korisnika to znači jednostavan i brz pristup uslugama ovog informacijskog posrednika. Uz AIS (Account Information Services), uslugu dohvaćanja informacija o stanju računa, tvrtke će gotovo u stvarnom vremenu moći pratiti promjene po poslovnom računu i to kroz ERP.

Obavijest o uplatama po računu

„Osim što knjigovođe više neće morati čekati izvatke o prometu po računima od prethodnog dana kako bi knjižili platni promet, neće se morati spajati na internetsko bankarstvo kako bi tražili i provjeravali pojedinačne transakcije.  Sve informacije o uplatama dobivat će se  automatski, direktno u ERP prema unaprijed utvrđenom rasporedu i po računima i vrstama transakcija koje su korisnici odobrili“, pojašnjava Barić.

Dodaje kako će kroz ovu uslugu korisnici uspostaviti bolje odnose s kupcima i imati veći nadzor nad priljevima i odljevima po poslovnim računima u svrhu očuvanja likvidnosti s obzirom na to da će moći automatski zatvarati otvorena potraživanja.

Tržište je spremno za inovacije

Putem servisa mojeRačun mjesečno se posreduje oko 1,3 milijuna eRačuna i drugih digitalnih dokumenata od čega 80 posto čini razmjena između poslovnih subjekata. Većina tih tvrtki provela je i digitalizaciju procesa obrade i ovjere eRačuna kroz mojDMS i pohranu u mojeArhiv, što znači da su spremne na inovativne usluge kao što su PIS i AIS.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.