Pakistanski zrakoplov sa 107 putnika i članova posade srušio se u blizini Karachija

Pakistanski zrakoplov sa 107 putnika i članova posade srušio se u blizini Karachija

Zrakoplov pakistanske aviokompanije PIA, Airbus A320, sa 107 putnika i  članova posade srušio se u blizini naseljenog područja u pakistanskom gradu Karachiju, objavio je glasnogovornik kompanije.
Zrakoplov je letio od Lahorea do Karachija, objavio je BBC. Na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama vidi se gust dim na mjestu nesreće, uništene krovove i ostatke zrakoplova po ulicama kojima se vozila hitne pomoći probijaju kroz mase ljudi u rezidencijalnoj četvrti - objavio je HRT.


REUTERS/Akhtar Soomro

Petnaest godina stari Airbus A320 koji je letio iz sjeveroistočnog grada Lahorea u južni grad Karachi, nekoliko dana nakon što je Pakistan ponovno dopustio komercijalne letove, zaustavljene zbog pandemije koronavirusa.

- Posljednje što smo čuli od pilota je da ima tehničkih problema, rekao je u videoporuci glasnogovornik PIA-e Abdullah H. Khan.
- Prije približavanja smo mu rekli da su obje piste slobodne, no on je odlučio da će napraviti krug. To je veoma tragičan incident, naglasio je.

Dužnosnik zračnog prometa Reutersu je rekao da se čini da zrakoplov nije uspio spustiti kotače prije slijetanja, no da je još prerano govoriti o stvarnom uzroku nesreće.

Na mjesto nesreće, gusto naseljeno područje udaljeno nekoliko kilometara od zračne luke, stigle su pakistanska vojska i spasilačke službe. Televizijske snimke pokazuju kako je izgorjelo nekoliko automobila.

Zrakoplov je prvo udario u telekomunikacijski toranj i zatim pao preko kuća, kazao je svjedok Shakeel Ahmed.

Na nesreću se osvrnuo i pakistanski premijer Imran Khan.

- Šokiran sam i tužan zbog PIA-inog pada. U kontaktu sam s direktorom tvrtke Arshadom Malikom koji je na putu za Karachi, kao i sa spasilačkim timovima na terenu jer je to trenutno prioritet, napisao je na Twitteru.
Odmah se pokreće istraga. Moja sućut i molitve su s obiteljima poginulih, napisao je Khan.

https://vijesti.hrt.hr/617369/pakistanski-zrakoplov-sa-107-putnika-srusio-se-u-blizini-karachija

REUTERS/Akhtar Soomro

 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.