Predsjednički izbori u Americi: Donald Trump i službeno najavio da kreće po drugi mandat

DONALD I MELANIJA

I dok se u Hrvatskoj polako kreće u kampanju za predsjedničke izbore, a najnoviji je svoju kandidaturu najavio Zoran Milanović, bivši premijer iz redova SDP-a, u Sjedinjenim Američkim Državana aktualni predsjednik Donald Trump i službeno je ušao u utrku za Bijelu kuću 2020.-  piše za portal HRT, https://vijesti.hrt.hr/522063/donald-trump-i-sluzbeno-po-drugi-mandat Branka Slavica:

- Godinu i pol prije predsjedničkih izbora u SAD-u,Trump je objavio svoju kandidaturu u Orlandu, na Floridi, jednoj od odlučujućih saveznih država u predsjedničkoj utrci u SAD-u.  Brojni Trumpovi simpatizeri satima su kampirali ispred dvorane u kojoj je održan mega skup. Drugi su američki predsjednici utrku za reizbor uglavnom objavljivali usput, bez velike pompe. Ne i Donald Trump.U dvorani u Orlandu okupilo se oko 20 tisuća njegovih pristaša, koliko je bilo sjedećih mjesta. Najavila ga je prva dama SAD-a, Melania Trump.Bio je to politički spektakl po ukusu Donalda Trumpa. U govoru koji je trajao duže od sat vremena podsjetio je na uspjehe svoje administracije, gospodarski rast i rekordnu nezaposlenost.- Cijeli nam svijet zavidi na ekonomiji koja je možda najbolja u povijesti naše zemlje. Naša budućnost nikada nije bila sjajnija, a američki san nikada snažniji, poručio je oduševljenoj publici. Žestoko je kritizirao medije, Muellerovo izvješće, bivše i aktualne političke oponente iz Demokratske stranke, s posebnim naglaskom na Hillary Clinton.

Pobjedničku formulu Trump ne misli mijenjat i- ilegalna imigracija i trgovinski rat s Kinom bit će velike teme njegove kampanje.Slogan kampanje bit će "Obećanja dana, obećanja ispunjena".Prema posljednjoj  anketi Gallupu podupire ga 43 posto Amerikanaca i 89 posto republikanaca.U utrku za Bijelu kuću 2020. ušao je rekordan broj demokrata - njih 23.  Joe Biden, bivši potpredsjednik SAD-a, procjenjuju analitičari, Trumpov je "najopasniji" suparnik. Nekoliko blokova dalje od trumpova skupa podrške, održan je prosvjed s balonom "Beba Trump".

    
Autor: Branka Slavica/HRT

 Foto: REUTERS/Carlo Allegri

 
  

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.