Tia Pikija, učenica GŠV nominirana za najbolju učenicu završnog razreda srednjih škola Varaždinske županije

tija pikija

Tia Pikija, učenica 4.A razreda Glazbene škole u Varaždinu nominirana je za najbolju učenicu završnog razreda srednjih škola Varaždinske županije u školskoj godini 2019./2020. zajedno s 12 maturanata različitih srednjih škola, Objavljeno je na fb stranicama  Glazbene škole Varaždin koja već godinama regrutira studente na austrijskim konzervatorijima. 

Iznimno smo ponosni što je Tia bila učenica Glazbene škole u Varaždinu, a sada je studentica na Universität für Musik und darstellende Kunst u Beču u klasi prof. Gabriele Lechner.Pod mentorstvom nastavnice Doroteje Ilčić, prof. mentor osvojila je šest međunarodnih nagrada iz solo pjevanja:

- 2016. godine 1.nagradu i 1. mjesto u Slovačkoj (Vráble) na natjecanju Iuventus Canti;
- 2017. godine 1. nagradu i 1. mjesto u Italiji (Treviso) na natjecanju Giovanni Musicisti;
- 2018. godine 1.nagradu u Hrvatskoj (Split) na natjecanju Daleki Akordi;
- 2018. godine 1.nagradu i 2. mjesto u Sloveniji (Maribor) na natjecanju IMMCC;
- 2019. godine 1.nagradu i 1. mjesto u Osijeku na 7.međunarodnom pjevačkom natjecanju „Lav Mirski“, a time i posebnu nagradu Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku;
- 2019. godine 1.nagradu i 1. mjesto u Karlovy Vary (Češka) na 54. International Antonin Dvorak Singing Competition.Četiri je godine nastupala kao solist na Festivalu barokne glazbe „Varaždinske barokne večeri“ uz pratnju Varaždinskog komornog orkestra, a kao dio koncerta darovitih učenika Glazbene škole u Varaždinu.Članica je Vokalne popularne skupine Glazbene škole u Varaždinu s kojom je osvojila nagrade: 2018. godine 1. nagrada i 1. mjesto u Puli na međunarodnom natjecanju Istria Cantat ;
- 2019. godine 1. nagrada i 2. mjesto u Karlovcu na 3. Međunarodnom zborskom natjecanju Aurora Cantat.U travnju 2018. sudjelovala je kao član zbora u izvođenju „Genesis suite“ Tolge Kashifa, a kao talentirana mlada glazbenica dobitnica je županove nagrade u 2018.godini za postignute izvrsne rezultate u solo pjevanju. U ožujkU 2019. godine održala je svoj prvi samostalni koncert u Glazbenoj školi u Varaždinu, na kojem je izvodila dijela Mozarta, Verdija, Puccinija, Mahlera, Dvořáka i drugih, svibnja 2019. godine nagrađena je Nagradom za izvrsnost u 2018./2019. godini Rotary Cluba Varaždin.U rujnu 2019. sudjelovala je kao član zbora u izvođenju „Carmine Burane“ Carla Orfa koju su u Varaždinu i Mariboru zajedno izveli učenici i profesori Glazbene škole u Varaždinu i Konzervatorija za glasbo i balet iz Maribora, uz zbor Chorus Angelicus. Dobitnica je glazbene stipendije Zaklade Marin Čilić za talentirane i nagrađivane mlade glazbenike.Čestitamo na izvrsnim rezultatima tijekom osnovnog i srednjeg glazbenog obrazovanja te želimo puno uspjeha u nastavku školovanja! 

O nominaciji pak Tija kaže: Jako sam sretna i zahvalna što sam bila dio Glazbene škole u Varaždinu punih 6 godina, škole iz koje je došlo mnogo vrhunskih glazbenika.U školi sam dobila jako puno, počevši od mojih odličnih profesorica solo pjevanja i korepeticije, do znanja iz glazbenih i općeobrazovnih predmeta, te prijateljstva za cijeli život.Posebno hvala mojoj profesorici Doroteji Ilčić koja me podučila pjevačkim tehnikama, te mi dala odličnu pjevačku podlogu koju ću dalje nadograđivati kroz akademsko obrazovanje.
Hvala i profesorici Vesni Leljak-Petković, sa kojom sam sve ove godine puno muzicirala, i koja je bila na sceni uz mene kao izuzetna korepetitorica.I na kraju hvala Glazbenoj školi u Varaždinu i njenim profesorima koji su me pratili na mom dosadašnjem glazbenom putu, zaključuje Tija.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.