Ministar Cappelli posjetio Visoku školu Aspira

Ministar Cappelli posjetio Visoku školu Aspira

Ministar turizma Gari Cappelli danas je posjetio Visoku školu Aspira gdje se sastao s dekanom Alenom Jerkunicom te je tom prilikom obišao obrazovni centar i kulinarski praktikum. „Ključan čimbenik u nastavku razvoja turizma i unapređenju kvalitete su ljudski potencijali. Kao što razvijamo nove kvalitetne ponude tako u razvoju ljudskih potencijala moramo naglasak stavljati na kvalitetu i inovacije u obrazovanju te kontinuirano razvijanje vještina. U ministarstvu već niz godina provodimo različite programe usmjerene ka popularizaciji poslova u turizmu te osvještavanju mladih na mogućnostima zapošljavanja u turizmu kao i na unapređenju uvjeta za rad“, istaknuo je ministar Cappelli prilikom obilaska obrazovnog centra.

Podsjećamo, Ministarstvo turizma provodi programe koji su usmjereni na popularizaciju turističkih i ugostiteljskih zanimanja.

Između ostalog, putem Programa poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu - Stipendije, Ministarstvo turizma je od 2008. godine, od kada se provodi program, u suradnji s partnerima, sufinanciralo stipendije za 1754 učenika za koje je isplaćeno više od 12,8 milijuna kuna.

Osim toga, provodi se i program „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“ koji ima za cilj povećanje zapošljivosti ranjivih skupina (nezaposleni, osobe s invaliditetom, mlađi od 25 i stariji od 54 godine) kroz obrazovanje i stručno usavršavanje, odnosno poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva.
 
Visoka škola Aspira, čiji je osnivač Suvremeno učilište u Splitu, provodi verificirane programe i treninge iz područja menadžmenta, poduzetništva, komunikologije, knjigovodstva i turizma. Škola izvodi studij Međunarodni menadžment u hotelijerstvu i turizmu, koji ima tri smjera: Gastronomija, Hotelski menadžment i Destinacijski menadžment. Do sada je na studij upisano 362 studenta koji će po završetku školovanja steći švicarsku i američku diplomu pošto je Aspira partner Swiss Education grupe što studentima, osim inozemnih diploma, osigurava i mogućnost dodatne specijalizacije u Švicarskoj. Na visokoj školi Aspira, osim obrazovanja za turizam, izvodi se preddiplomski i diplomski studijski program sportskog menadžmenta te čitav niz programa u sklopu Odjela za cjeloživotno obrazovanje. Kvalitetu obrazovnih programa potvrđuje podatak od 93 posto studenata koji se nakon završetka studija zaposle ili nastave školovanje. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.