Model uređenja odnosa između Hrvatske i Islamske zajednice u Hrvatskoj primjer brojnim europskim državama

Model uređenja odnosa između Hrvatske i Islamske zajednice u Hrvatskoj primjer brojnim europskim državama

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima predstavnike Lige muslimanskog svijeta na čelu s generalnim tajnikom Lige šeikom dr. Muhammed bin Abdul Karim Al Issa te predstavnike Islamske zajednice u Hrvatskoj, na čelu s predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftijom Hasanovićem.

Sastanak je protekao u konstruktivnom i prijateljskom ozračju, a sugovornici su obostrano istaknuli pozitivne dojmove i snažne poruke koje su poslane s današnjeg otvaranja međunarodne konferencije "Ljudsko bratstvo – temelj sigurnosti i mira u svijetu".
 
Predsjednik Vlade Plenković zahvalio je predstavnicima Lige muslimanskog svijeta i Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj na organizaciji konferencije u suradnji s Hrvatskom biskupskom konferencijom. Osobito pozitivnim ocijenio je održavanje konferencije u trenutku hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Istaknuo je predanost Hrvatske dijalogu sa svim vjerskim radi daljnjeg razvoja razumijevanja i međureligijske suradnje.
 
Istaknuti su vrlo dobri odnosi Vlade RH i Islamske zajednice u Hrvatskoj koji imaju svoju povijesnu ukorijenjenost i poticajni su za rješavanje pitanja vjerskih manjina općenito, te su primjer brojnim europskim državama.
 
Generalni tajnik Lige šeik dr. Al Issa potvrdio je da će završne poruke konferencije o promicanju mira i sigurnosti biti odaslane diljem svijeta, izrazivši nadu da će imati utjecaja na promicanje dijaloga među religijama.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.