Premijer Plenković u Rumunjskoj se susreo i s predstavnicima hrvatske zajednice u Bukureštu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u RUMONJSKOJ

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković započeo je dvodnevni službeni posjet Rumunjskoj, tijekom kojeg se susreoi s predsjednicom Vlade Rumunjske Vasilicom-Vioricom Dăncilă, predsjednikom Rumunjske Klausom Iohannisom i predsjednikom Zastupničkog doma Rumunjske Nicolaem-Liviuem Dragneaom.

 Po dolasku u Bukurešt, u hrvatskom se veleposlanstvu sastao s predstavnicima hrvatske zajednice u tome gradu.

 "Hrvatsko i Rumunjska će zajedno djelovati tijekom svojih predsjedanja Europskom unijom 2019. i 2020., a dobri odnosi između dviju zemalja poboljšat će se jačanjem obrambene suradnje", istaknuo je Plenković u prigodnom obraćanju, najavivši potpisivanje memoranduma o suradnji na polju sigurnosti i obrane s rumunjskim ministrom Fiforom.

 "Naša obrambena industrija izrazito je dobro zastupljena na ovom velikom sajmu koji se upravo odvija u Rumunjskoj i to su sastavnice kako izgraditi naše odnose. Vjerujem da ćemo imati prigodu sada malo popričati, da vidimo ima li još konkretnih načina kako da Vlada u svojim aktivnostima još više na radaru ima hrvatsko-rumunjske odnose i kad se radi o gospodarskom, političkom, društvenom ili kulturnom planu“, poručio je predsjednik Vlade, zahvalivši im na doprinosu promociji hrvatske kulture i gospodarstva te na vremenu koje su predstavnici hrvatske zajednice posvetili susretu s njime.

 „Ovo je veliki grad, sredina je tjedna, vi ste sigurno zauzeti. Mali Pariz istoka lijep je, vjerujem da u njemu uživate i da stječete velika i značajna iskustva u ovom velikom europskom gradu“, zaključio je predsjednik Vlade svoje obraćanje.

 Danas će posjetiti i Međunarodni sajam obrane, aeronautike i sigurnosti “Black Sea Defense and Aerospace 2018” na kojem svoje proizvode izlaže I devet tvrtki iz Hrvatske: Agencija Alan, Čateks, Galeb, Galko, HS Produkt, Kap-Ko, Odjeća, KROKO I Šestan-Busch.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.