Premijer još jednom zahvalio Vatrenima

SJEDNICA

Premijer Andrej Plenković na početku 107. sjednice Vlade još je jednom čestitao hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, izborniku Zlatku Daliću, stručnom stožeru i vodstvu HNS-a koji su Hrvatskoj i hrvatskom narodu priredili veliko zadovoljstvo sa sjajnim rezultatom viceprvaka na svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. 

- To je u sportskom smislu fantastičan uspjeh, u fenomenološkom smislu - Hrvatska je postala globalni brend. Vlada je više nego spremna da se brinemo o sportskoj infrastrukturi i kad se slegnu slavljenički dani sazvat ćemo sve zainteresirane kako bi vidjeli kako pristupiti kvalitetnom rješenju jednog nacionalnog stadiona, ali ne zanemarujući nogometnu infrastrukturu diljem Hrvatske, rekao je premijer Plenković.
Osvrnuo se i na most koji je prije dva dana otvoren između kopna i otoka Čiova. Most je dugačak više od 500 metara, a vrijednost mu je 213 milijuna kuna. Osamdeset i pet posto sredstava financirano je iz EU fondova. 
Ostvarili smo je još jedan prometni infrastrukturni projekt koji je jako dobar za Split, Trogir i Čiovo, za turizam, ali i za normalan život. Od ovog trenutka cijelo Čiovo dobilo je na dodatnoj vrijednosti što će pridonijeti i turističkom aktivizmu na ovom otoku, istaknuo je Plenković.

'Naše domaće, sada i ubuduće''
 
U tjednu iza nas održana je u Zagrebu i manifestacija ''Naše domaće, sada i ubuduće'' koja je obišla sve hrvatske županije, pokazala kako u praksi izgleda ideja 'od polja do stola' te u fokus stavila hrvatska obiteljska poljoprivredna gospodarstva i njihove kvalitetne i zdrave proizvode. 
''I dalje moramo voditi računa o zakonskom i financijskom okviru kako kroz nacionalne tako i kroz europske omotnice, kako bi pridonijeli razvoju poljoprivrede i ruralnih područja na dobrobit 164 tisuće obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u Hrvatskoj'', naglasio je predsjednik Vlade.
 
Čestitke mladim robotičarima i matematičarima
 
Premijer je potom izrazio zadovoljstvo što je državna matura dobro prošla dodavši da se nada da će i rezultati biti dobri. "Moramo raditi na obrazovnom sustavu da nam elementi konkurentnosti po svim aspektima budu tako dobri kao što su ovi u sportu", poručio je. 
Čestitao je i mladim robotičarima i matematičarima koji su postigli velike rezultate na međunarodnim natjecanjima.
 
Sutra sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem
 
Najavivši za sutra sjednicu Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Vinkovcima, premijer je kazao da su pripremljene brojne teme te da će se raspravljati o demografskoj revitalizaciji Slavonije, različitim projektima iz kulture i infrastrukture te napraviti plan daljnje dinamike aktivnosti koje se odnose na Slavoniju.
 ''Sutra odlazimo u Vinkovce, gdje se održava peti sastanak Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem. Pripremljene su brojne su teme, posebno one koje se odnose na razvojne sporazume koji će županijama pružiti novu mogućnost za puno kvalitetniji razvoj, pogotovo ovog dijela Hrvatske koji je bio depriviran u brojnim aspektima", istaknuo je i dodao da je sutrašnji sastanak Savjeta već šesti događaj ovog karaktera u Slavoniji. 

Predsjednik Vlade se dotakao i brojnih međunarodnih aktivnosti Vlade, izdvojivši kao izrazito važne prošlotjedni sastanak na vrhu NATO-a koji je održan u Bruxellesu, kao i posjet Hrvatskoj američkoga ministra obrane Jamesa Mattisa. 
''Možemo biti ponosni, sretni i zadovoljni u ovakvim danima, nastaviti s našim radom, sa svim onim zadaćama koje su pred Vladom i, sukladno našem planu zakonodavnih aktivnosti, uputiti veliki broj zakonskih prijedloga u proceduru, kako bi dnevni red rujanske sjednice  Hrvatskog sabora bio vrlo gust s brojnim reformskim temama na stolu'', zaključio je premijer svoje uvodno obraćanje.Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade, među ostalim su, prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača, o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi (EU) te o izmjenama i dopunama Zakona o bio-gorivima za prijevoz. Vlada će, uz ostalo, razmatrati prijedlog uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva unutarnjih poslova, prijedloge odluka o pokretanju postupaka pregovora o sklapanju izmjena i dopuna temeljnoga kolektivnoga ugovora za službenike i namještenike u javnim službama te za državne službenike i namještenike
Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Odluku o isplati trećine neto dobiti Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za 2017. godinu.



Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.