Predsjednica u Mikleušu završila dvodnevno izmještanje Ureda u Virovitičko-podravsku županiju

PREDSJEDNICA, MIKLEUŠ

U nastavku boravka u Virovitičko-podravskoj županiji predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Orahovicu te sudjelovanjem na proslavi Dana općine u Mikleušu završila dvodnevno izmještanje Ureda u Virovitičko-podravsku županiju.Čestitavši građanima Mikleuša Dan općine Predsjednica im je zaželjela mnogo novih uspjeha u ostvarivanju razvojnih projekata i programa. Kazala je kako je, prilikom izmještanja Ureda u Virovitičko-podravsku županiju, željela posjetiti općinu Mikleuš stoga što je najmanja općina županije te da bi poslala poruku kako su nam upravo takve male i manje jedinice lokalne samouprave važne za uspješan i održiv razvoj.

 Smatram da malim gradovima i općinama s razine države i županije treba pomoći, kako bismo ih očuvali kao razvojne jezgre gospodarske i demografske vitalnosti naših županija i cijele Hrvatske, kazala je Predsjednica. Dodala je kako je Projekt za Slavoniju, Baranju i Srijem hvalevrijedan plan gospodarske i demografske obnove, od čije realizacije što skorije očekuje pozitivne gospodarske i demografske pokazatelje. „Moramo osigurati poljoprivrednicima i stočarima uvjete za konkurentnu proizvodnju, kako bi imali sigurnost i isplativost rada, da nam sela budu prostori iz kojih ljudi neće odlaziti nego će ostajati i stvarati nove dodane vrijednosti“, kazala je Predsjednica.

Drugog dana boravka u Virovitičko-podravskoj županiji hrvatska Predsjednica u Orahovici je posjetila pogon Pan-parketa, tvrtke koja izvozi više od 90 posto proizvoda. Predsjednicu je u pogonu dočekao osnivač i direktor tvrtke Daniel Smiljanić. Pan parket je uspješna drvoprerađivačka tvrtka koja, osim u europske zemlje, izvozi u Kinu, Sjevernu i Južnu Ameriku te na Bliski istok. Prilikom susreta istaknuto je kako ulaganjem u energetski učinkovitiju tehnologiju uz pomoć EU fondova tvrtka održava konkurentnost na zahtjevnome međunarodnom tržištu te i ove godine računa na povećanje proizvodnje i daljnje investicije. Predsjednica Grabar-Kitarović posjet Orahovici započela je na Sveučilišnom studiju fizioterapije osječkoga Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo, a na zatvorenom bazenu u kompleksu Centra za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek susrela se s članovima Plivačkog kluba „Orahovica“.Neposredno prije odlaska na proslavu Dana općine Mikleuš Predsjednica je posjetila i Poljoprivredno poduzeće Orahovicu.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.