Predsjednica Republike posjetila Krašić i Jastrebarsko

Predsjednica Republike posjetila Krašić i Jastrebarsko

U nastavku drugog dana boravka u Zagrebačkoj županiji predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u Krašiću je obišla spomen-sobu te položila cvijeće ispred spomenika blaženom kardinalu Alojziju Stepincu. 

„U spomen na posjet Krašiću, zavičaju blaženog kardinala Alojzija Stepinca, koji se, u vremenima bremenitim nesrećama, ratovima i nasiljem, zalagao za život i ljudsko dostojanstvo svakog djeteta i čovjeka, izražavam uvjerenje kako će njegova ljubav prema čovjeku i svjedočanstvo istine zauvijek ostati živi dio naše duhovne baštine i svjetlo našim djelima za dobro hrvatskog naroda i Domovine“, upisala je predsjednica Grabar-Kitarović u knjigu dojmova, nakon obilaska spomen sobe.

U Krašiću je Predsjednica obišla proizvodni pogon tvornice stolarije „ŽE-MA“ d.o.o., tvrtku koja se kroz dvadeset i tri godine uspješnog poslovanja i razvoja razvila u suvremeno poduzeće koje je danas, kao i na početku poslovanja u obiteljskom vlasništvu.

Prilikom posjete Jastrebarskom predsjednica Grabar-Kitarović posjetila je hotel „Princess“ zahvaljujući čijem se prošlogodišnjem otvorenju i smještajnim kapacitetima broj turističkih dolazaka i noćenja povećao za osam puta u odnosu na 2017. godinu.

U Jastrebarskom je Predsjednica obišla i tvrtku „Drvo-proizvod“, a susretom s vinarima s područja Zagrebačke županije u vinariji Kolarić, predsjednica Grabar-Kitarović završila je posjet Jastrebarskom.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.