Na Gradskom vijeću u Varaždinu zapečaćena sudbina baliranom otpadu, kreće sanacija?

GVVŽ

Na 17. sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina sazvanoj po hitnom postupku vijećnicima je dana na znanje Informacija vezana uz odvoz i zbrinjavanje baliranog otpada. Točnije, Informacija o nastupu uvjeta za raskid Ugovora broj 352/08 o interventnom odvozu i zbrinjavanju komunalnog otpada radi sanacije postojeće lokacije Brezje, od 24.prosinca.2008. (kako je izmijenjen i Dodatkom od 12 .svibnja 2009. i Promemorijom dogovora sa sastanaka održanih dana 22.siečnja 2010., 27.siječnja 2010., 2.veljače 2010., 5.veljače 2010., 12 veljače 2010., 19.veljače 2010., 22 veljače 2010., 23.veljače 2010., 12.ožujka 2010. i 17.ožujka 2010. godine).  

Tijekom trosatne rasprave vijećnici su dobili  informaciju o nastupanju uvjeta za raskid Ugovora o interventnom odvozu i zbrinjavanju komunalnog otpada u Brezju, koji bi trebao Varkom raskinuti s pravnim slijednikom T7 VIS-a, pod drugom su točkom pred sobom imali prijedlog odluke o stavljanju izvan snage Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za obavljanje komunalne djelatnosti odlaganja.Riječ je odluci prema kojoj je bale trebala zbrinuti zajednica ponuditelja na čelu CE-ZA-R-a, kojoj je dodijeljena koncesija u vrijeme gradonačelnika Gorana Habuša. Nastupom tih uvjeta raskidaju se postojeći ugovori za interventno zbrinjavanje baliranog otpada iz 2008. godine.Vijećnici su nakon primljene Informacije odlučivali po daljnjim točkama s predloženog dnevnog reda.

Jednoglasno je usvojen Prijedlog odluke o stavljanju izvan snage Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za obavljanje komunalne djelatnosti odlaganja baliranog miješanog komunalnog otpada s područja Grada Varaždina.Nakon provedenog savjetovanja s javnošću, vijećnici su usvojili i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o načinu pružanja javnih usluga prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Grada Varaždina, a koja je na prethodnoj sjednici skinuta s dnevnog reda.

Je li uistinu na pomolu rješenje toga gorućeg problema za ekologiju i zdravlje Varaždinaca ili je kako piše Regionalni tjednik ponovno riječ o nastavku niza "ad hoc sazvanih izvanrednih sjednica Gradskog vijeća, kojima se na brzopotezni način donode odluke koje Grad mogu skupo stajati, vidjet će se, a li da se to pitanje treba rješavati i kvalitetno riješiti,svakim je danom sve jasnije i politici i građanima. U Brezju je  od 2005. godine odloženo oko 120.000 tona komunalnog otpada.
 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.