Radni sastanci Predsjednice u Bundestagu

Predsjednica u Bundestagu

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović boravak u Berlinu nastavila je u Bundestagu, sastankom sa zastupnicima međuparlamentarne skupine prijateljstva Sjeverni Jadran, a potom i s predsjednikom Bundestaga Wolfgangom Schäubleom.

Prilikom razgovora u Bundestagu ocijenjeno je kako Hrvatska i Njemačka imaju bliske odnose, dodatno ojačane unutar Europske unije i NATO-a. Izrazivši uvjerenje kako je parlamentarna diplomacija od ključnog značaja za jačanje bilateralnih odnosa, Predsjednica je istaknula kako je uloga nacionalnih parlamenata u okviru Europske unije od rastućeg značaja, a time i njihova međusobna suradnja u europskim poslovima.

Istaknuvši kako iznimno cijeni snažnu i kontinuiranu njemačku podršku, Predsjednica je kazala kako Njemačka i Hrvatska mogu biti ponosne na suradnju u mnogim područjima. U tom smislu, predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako se raduje državnom posjetu njemačkog Predsjednika Steinmeiera Hrvatskoj.

Nadalje, bilateralne gospodarske i trgovinske odnose Predsjednica i predsjednik Bundestaga Schäuble ocijenili su snažnim i produktivnim, složivši se kako postoji obostrani interes za proširenje tih odnosa, posebice u području energetike, turizma, infrastrukture i korištenja europskih fondova.

Susretom s predstavnicima i članovima hrvatske zajednice s područja cijele Njemačke te s hrvatskim gospodarstvenicima, koji prigodom Njemačko-hrvatskog gospodarskog foruma borave u Berlinu, predsjednica Grabar-Kitarović završila je svoj boravak u Berlinu.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.