Predsjednica Republike održala bilateralni sastanak s knezom Albertom II.

Predsjednica Republike održala bilateralni sastanak s knezom Albertom II.

Na marginama energetskog sigurnosnog foruma „Energy Security for the Future“, na kojem sudjeluje kao glavni govornik, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović susrela se s knezom Albertom II. Tijekom bilateralnog sastanka razmijenjena su mišljenja o jačanju i širenju cjelokupne suradnje u područjima od zajedničkog interesa.

Predsjednica Grabar-Kitarović naglasila je kako Hrvatska nastavlja poduzimati mjere za daljnje unapređenje investicijskog okruženja s ciljem privlačenja stranih ulagača. Izrazila je nadu kako će se zajednički interes u područjima turizma, visokotehnološke i zelene industrije uskoro pretvoriti u uspješnu gospodarsku suradnju. Predsjednica je pozdravila visoke standarde koje Monako primjenjuje u području zaštite okoliša te je prenijela interes Hrvatske za prijenos stručnog znanja i najboljih praksi u području pročišćavanja voda.

Govoreći o mediteranskoj suradnji, predsjednica Republike naglasila je kako je riječ o jednoj od najvažnijih tema za Hrvatsku, koja uključuje i napore u zaštiti Sredozemlja od daljnjeg zagađenja i prekomjernog iskorištavanja. Istaknula je kako Hrvatska i Monako dijele interes u suočavanju s izazovima u širem Sredozemlju, ali i u poticanju prilika i iskorištavanju postojećih komplementarnosti između “sjevera” i “juga”.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.