Predsjednica Republike primila izaslanstvo Ctrip.com International, Ltd.

PREDSJEDNICA

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je izaslanstvo Ctrip.com International, Ltd., vodećeg kineskog pružatelja usluga rezervacije smještaja, prijevoznih karata, paket-aranžmana i upravljanja korporativnim putovanjima te ostalih usluga vezanih uz organizaciju putovanja. 

Prilikom susreta, izaslanstvo predvođeno Jamesom Liangom, suosnivačem i izvršnim predsjednikom Upravnog odbora upoznalo je Predsjednicu s dosadašnjim postignućima tvrtke i vizijama razvoja poslovanja kroz privlačenje još većeg broja kineskih turista u Hrvatsku. Sugovornici su potvrdili kako Hrvatska kineskim turistima može ponuditi mnogo više od trenutnog, osobito uzimajući u obzir bogatu hrvatsku gastronomsku i kulturološku tradiciju i ponudu kao dodatnih motivatora turističke potražnje. Istaknuti su i svjetski sociološki i kulturološki trendovi koji su iznjedrili potrebu da se turistima ponudi puno više od sunca i mora. 

Predsjednica Grabar-Kitarović naglasila je važnost i polučene rezultate nakon otvaranja ureda Hrvatske turističke zajednice u Šangaju prošle godine te potrebu razvoja i unaprjeđenja viznog sustava, koji vrijedi između Hrvatske i Kine kao i organizacije direktnih letova. Hrvatsko-kineska godina kulture i turizma kao jedan od ključnih projekata međunarodne  suradnje u Republici Hrvatskoj u 2019. godini svakako podupire uspostavljanje kontinuiranih odnosa partnerskih institucija u području kulture i turizma. 

Na kraju sastanka istaknuto je kako svjedočimo stalnom rastu dolazaka kineskih gostiju te prepoznatljivosti Hrvatske u Kini kao jedne od zanimljivijih svjetskih destinacija, što potvrđuje da vrijeme jačanja hrvatsko-kineskih odnosa na području turizma tek dolazi.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.