„Vatreni“ preokretom stigli do pobjede koju su skupo platili, Vlašić i Juranović se ozlijedili

„Vatreni“ preokretom stigli do pobjede koju su skupo platili, Vlašić i Juranović se ozlijedili

Nakon što se ove subote na Rujevici pobjedom protiv Slovačke plasirala na Euro 2020., hrvatska reprezentacija je u Puli slavila protiv Gruzije u prijateljskom susretu. Vatreni su pobijedili s 2:1.Gruzijci su poveli u 19. minuti preko Papunašvilija, a Hrvatska je izjednačila u 25. minuti autogolom kapetana gostiju Kašije. U 53. minuti Ivan Perišić je udarcem glavom, nakon ubačaja Josipa Juranovića, zabio za konačnih 2-1.

Izbornik Zlatko Dalić je znatno "promiješao" postavu Vatrenih. Nije bilo vratara Livakovića, kapetana Modrića, Dine Perića, Borne Barišića, Marcela Brozovića, Nikole Vlašića, Brune Petkovića i Josipa Brekala, a priliku u startnoj postavi dobili su vratar Kalinić, braniči Bartolec, Škorić, Melnjak, veznjaci Badelj i Pašalić, te u napadu Oršić.

Hrvatska reprezentacija je na početku susreta dva puta zaprijetila preko Perišića. U 10. minuti njegov udarac sa vrha 16-erca zaustavio je vratar Makaridze, a u 15. minuti Perišić je pokušao sa deset metara iskosa, ali opet brani Makaridze.

Gruzijci su mogli povesti u 13. minuti. Kakabadze se probio po desnom boku i povratnom loptom pronašao je Jiguarija, koji promašuje "zicer". Do prvog pogotka na utakmici ipak dolaze gosti, i to u 19. minuti.  Udarac Papunašvilia sa vrha kaznenog prostora nije uspio blokirati Škorić, no unatoč tome što je to bio veoma sabi šut prevario je vratara Lovru Kalinića i lopta je završila u mreži.

 Pogodak probudio je Vatrene i igra naših reprezentativaca postala je tečnija i brža, a izjednačenje je stiglo u 25. minuti iz prekida. Oršić je odlično ubacio u peterac, a gruzijski branič Kašia zatresao je vlastitu mrežu.

Samo minutu kasnije Hrvatska je mogla doći do preokreta. Rebić je oteo loptu, a Perišić je sa 15 metara pogodio prečku. Još jednu dobru akciju "vatreni" su odradili u 36. minuti, ali udarac Badelja sa 18 metara bio je neprecizan.

U drugo poluvrijeme Hrvatska je krenula sa četiri izmjene, a do prve prigode došla je u 50. minuti, ali je udarac Rebića uspio blokirati Kašia. No, u 53. minuti Hrvatska ipak prelazi u vodstvo. Desni branič Hajduka Josip Juranović, koji je zamijenio Bartoleca, uputio je odličan centaršut, a Perišić glavom pogađa za 2-1.

Do kraja susreta vidjeli smo još dvije velike prilike. Jednu je imao u 78. minuti Rebić, ali ga je nadmudrio vratar Makaridze, a u 90. minuti Kiteišvili je pucao s vrha kaznenog prostora, a Milan Badelj je svojim blokom spriječio pogodak.

Treba reći i da je Hrvatska utakmicu okončala s dva igrača manje, jer je iskoristila sve zamjene. Prvo je u 80. minuti zbog ozljede igru morao napustiti Nikola Vlašić, a u 84. minuti ozlijedio se i Juranović koji se je vratio na teren, ali je zbog bolova mogao samo statirati


HRVATSKA: Kalinić (Sluga 46), Bartolec (Juranović 46), Jedvaj (Ćaleta-Car 46), Škorić, Melnjak, Badelj, Kovačić (Vlašić 65), Pašalić (Perić 75), Perišić, Rebić, Oršić (Rog 46).

GRUZIJA: Makaridze, Kakabadze (Šengelia 39), Kašia, Navalovski, Kočolava (Grigalava 80), Papunašvili (Kiteišvili 65), Gvilia (Kvilitaia 83), Aburjania, Jigauri, Kazaišvili (Karaišvili 87), Lobjanidze (Arabuli 51).

STRIJELCI: 0-1 Papunašvili (19), 1-1 Kašia (25-ag), 2-1 Perišić (53).

Foto:Luka Stanzel

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.