Zamjenik župana Paljak primio rukometaša Tina Hercega, osvajača brončane medalje na Mediteranskim igrama

rukomet

Varaždinska županija kolijevka je rukometa, a prva rukometna utakmica u Hrvatskoj odigrana je 1930. upravo u Varaždinu.  Na prijemu koji se održao danas, 28. veljače zamjenik Tomislav Paljak čestitao je Tinu Hercegu, članu Rukometnog kluba Varaždin koji je sa hrvatskom rukometnom reprezentacijom (mlađim kadetima) osvojio brončano odličje na Mediteranskom prvenstvu za kadete u Grčkoj.

Na Mediteranskom natjecanju  natjecalo se 14 reprezentacija – zlato je osvojila Španjolska, srebro Crna Gora, a broncu Hrvatska nakon što je u utakmici za 3. mjesto pobijedila Srbiju.

- Kad gledate prosjek i udio u stanovništvu, Varaždin ima najviše sportaša u prvoligaškim sportovima što dokazuje jednu iznimnu talentiranost sportaša s područja naše Županije. Ponosni smo na našeg Tina Hercega, ponosni smo na njegov uspjeh i osvajanje brončane medalje. Uspjeh je tim veći što je Tin mlađi kadet, a ovaj uspjeh ostvario je u konkurenciji kadeta, u višoj uzrasnoj kategoriji. Ova medalja ima veliki značaj i veliku perspektivu. Tin je proglašen i najboljim golmanom prvenstva, a znamo koliko je dobar golman važan za uspjeh svoje ekipe – rekao je Paljak.

Tin  ima 15 godina, a rukometom se bavi šest godina, od početka je član Rukometnog kluba Varaždin koji je prošle godine obilježio 10 godina djelovanja. Učenik je 2. razreda Medicinske škole u Varaždinu.

 

- Bilo je teško i naporno, no  dali smo sve od sebe. Ekipa Crne Gore je bila fizički spremnija, ali ostvarili smo izniman rezultat – rekao je Tin i dodao kako je njegov cilj doći do A rukometne reprezentacije i tamo ostati što dulje, a svakako u skorije vrijeme i zaigrati u velikom klubu u Ligi prvaka.

 

Na njegov rezultat ali i rezultate Rukometnog kluba Varaždin ponosni su i majka Tanja Herceg s cijelom obitelji i trener Siniša Jembrih.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.