Hrvatska i Međimurje će 30. travnja biti domaćini motociklističkog spektakla Tehnix FIM Speedway Grand Prix of Croatia

Hrvatska i Međimurje će 30. travnja biti domaćini motociklističkog spektakla Tehnix FIM Speedway Grand Prix of Croatia

Stota obljetnica speedwaya s obilježavanjem započinje u Međimurju. Hrvatska i Međimurje će 30. travnja biti domaćini motociklističkog spektakla Tehnix FIM Speedway Grand Prix of Croatia.

 Nakon deset godina svjetsko prvenstvo u speedwayu vraća se u Međimurje, na Stadion Milenium, gdje će 16 najboljih vozača svijeta odmjeriti snage. Bartosz Zmarzlik, kao drugoplasirani protekle sezone, predvodi vozače iz cijelog svijeta, ali i predstavnika domaćina, slovenskog prvaka Mateja Žagara koji će voziti kao Wild Card. Dva rezervna vozača dolaze nam iz Mađarske i Slovenije, Nik Škorija i Denis Fazekas.

„Očekujemo rasprodan stadion, oko 7.000 posjetitelja, od čega 3.500 turista koji će noćiti od Zagreba do Sv. Martina te ostvarenih 20.000 noćenja samo za vrijeme trajanja ovog događaja“, rekla je Darija Pavlic, direktorica utrke Tehnix FIM SPEEDWAY GRAND PRIX OF CROATIA, ujedno predstavnica FIM-a Svjetske motociklističke federacije, na predstavljanju jedne od najvećih sportskih manifestacija u Hrvatskoj u 2022. godini u VIP dvorani stadiona Milenium. „Ovo će ujedno biti prilika da proslavimo i 17 godina našeg stadiona u Donjem Kraljevcu, nakon kojeg će GP ugostiti Varšava i Prag, sve do 11. utrke u Australiji“, dodala je direktorica i time jasno dala do znanja kako je međimurska trka na kalendaru velikih svjetskih centara. Kvalitetu je prepoznao FIM, ali i novi promotor Discovery Sport Event kao vlasnici Eurosporta, koji će sliku speedwaya i sliku Međimurja prenijeti u čak 40 zemalja svijeta.

Državna tajnica pri Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman nadovezala se pohvalama obitelji Pavlic i cijeloj ekipi okupljenoj u Speedway klubu Milenium, na snažnoj želji, volji i znanju za organizaciju ovakvih natjecanja. „Drago mi je što nakon stanke dolazimo do ovog mega događaja za Hrvatsku, takve sportske manifestacije uvelike doprinose razvoju turizma, posebice na kontinentu, a svi znamo kako su upravo naši uspješni sportaši najbolji promotori čitave zemlje. Ovaj utrka ima izuzetan značaj za razvoj kontinentalnog turizma i posebno veseli što su već sada popunjeni svi smještajni kapaciteti u Međimurju i u susjednim županijama, poticat ćemo uvijek ovakve manifestacije i naša nova strategija razvoja turizma do 2030. je posebno apostrofirala razvoj sportskog turizma te razvoj aktivnog odmora u narednom razdoblju“, rekla je državna tajnica.

 

 

 

 

Međimurski župan Matija Posavec posebno se osvrnuo na ponos što se ova utrka održava u

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.