Vatreni po velikoj vrućini pobijedili Wales i osvojili važne bodove u borbi za Euro 2020.

hrvatska walles

Hrvatska nogometna reprezentacija je u Osijeku je u 3. kolu u skupine E kvalifikacija za EURO 2020. protiv Walesa slavila sa 2:1 (1:0), u utakmici koja odigrana po velikoj vrućini. Ponovno se potvrdilo da je Osijek sretan za hrvatsku reprezentaciju. Bila je to 12. utakmica u Osijeku, a hrvatska vrsta je ostvarila deset pobjeda i dva remija. Također, treći put je u Osijeku svladan Wales.

Vatreni su  od početka zagospodarili terenom, držali je posjed lopte, a prva prigoda ukazala se u 8. minuti, ali je stoper gostiju uspio na mišiće zaustaviti Kramarića. Minutu kasnije Perišić puca s 12 metara iskosa, ali lopta odlazi iznad grede.
U 13. minuti Brekalo je dobro ubacio u peterac, ali obrana Walesa uspijeva izbaciti u korner. Uslijedio je prizemni ubačaj na koji je naletio Perišić, ali njegov pokušaj ponovno je neprecizan.

Hrvatska je povela u 17. minuti iz polukontre nakon što su gosti izgubili loptu u svojoj polovici. Perišić se sjurio s lijevog boka, oštro je po zemlji ubacio u peterac prema Kramariću, a lopta je pogodila braniča Lawrencea, koji ju je poslao u vlastitu mrežu.Posljednju prigodu u prvom poluvremenu "Vatreni" su imali u 36. minuti. Modrić je proigrao Kramarića, koji si je lažnjakom oslobodio prostor za šut sa vrha kaznenog prostora, ali je bio trunku neprecizan. 

Velšani su imali dvije stopostotne šanse u prvom poluvremenu, a prva se dogodila u 10. minuti. Bale je ubacio loptu iz auta, a loša procjena našeg stoperskog para, omogoćila je Wilsonu da se nađe sam ispred našeg vratara, no njegov udarac sa ruba šesnaesterca išao je ravno u Livakovića. Hrvatski vratar ponovno se iskazao u 42. minuti, kada je zaustavio šut Vaulksa iz neposredne blizine.

Već na startu drugog poluvremena, u 46. minuti, Brekalo je na desnom boku "promiješao" obranu gostiju. Njegov udarac obranio je vratar gostiju, a na odbijenu loptu naletio je Kovačić, koji trese mrežu. No, zbog pasivnog zaleđa Kramarića sudac je poništio pogodak. 
U 48. minuti Hrvatska vodi sa 2:0. Modrić je izborio ničiju loptu, ona se odbila do Perišića, koji sa deset metara trese mrežu Velšana.Gosti prijete u 55. minuti, ali pokušaj Garetha Balea iz slobodnog udarca sa 18 metara ide iznad gola. Bale je ponovno u prilici u 59. minuti, kada je uspio primiriti jednu dugu loptu na vrhu 16-erca, ali Livaković opet odlično reagira. 

No, u 77. minuti Velšani ipak dolaze do pogotka. Brooks, koji je ušao u igru u 65. minuti, puca sa 18 metara, lopta je okrznula Vidinu glavu i prevarila je vratara Livakovića. 
U završnici utakmice još nekoliko izglednih situacija na obje strane. U 87. minuti Kramarić nije iskoristio dobar ubačaj Modrića. Minutu poslije prilika za goste, ali Wilson loše puca glavom.  U sudačkoj nadoknadi (90+1) Kramarić ima stopostotnu priliku, ali vratar Hennessey uspijeva obraniti i gosti su odmah razvili kontranapad, koji srećom nisu realizirali. 

HRVATSKA: Livaković, Barišić, Lovren, Vida, Jedvaj, Brozović, Kovačić (Badelj 76), Modrić (Škorić 90+3), Perišić, Brekalo (Pašalić 67), Kramarić.

WALES: Hennessey, Davies, Lawrence, Mepham, Roberts, Allen, Smith (Brooks 65), Wilson, Daniel James (Matondo 80), Vaulks (Ampadu 66), Bale.
STRIJELCI: 1:0 Lawrence (17-ag), 2:0 Perišić (48), 2:1 Brooks (77).

Foto: Goran Stanz (PIXSELL)

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.