Izbornik Dalić: Poremetio nas je poraz od Mađara, no ostajemo favoriti

DALIĆ

 

Bila je to teška utakmica koju smo dobro otvorili i stvorili neke situacije za pogodak, a igrači su se požalili na vrućinu - nakon svakog sprinta morali su uzeti odmor, kazao je na konferenciji za medije s nakon pobjede s Walesom (2-1) u Osijeku izbornik Zlatko Dalić, a prenosi HRT.https://sport.hrt.hr/519679/izbori/dalic-poremetio-nas-je-poraz-od-maara-no-ostajemo-favoriti

Nije bilo jednostavno, Wales se dobro postavio, postao opasniji ulaskom Brooksa, ali nama su najvažnija tri boda i neću raditi neku veću analizu. Nakon Svjetskog prvenstva stalno vapim za novom energijom, za novim snagama. Mislim da nema straha za budućnost, mlađi će igrači doći do svog statusa, no treba im vremena i sigurnosti. Pašalić je, primjerice, odradio sedam ili osam sjajnih treninga, a danas ga je presjeklo kada je ušao u igru, i to je normalno i to moramo istrpjeti. Ne treba kritizirati. Brekalo je odigrao jako dobro, Livaković je branio odlično i samopouzdan je. Perspektiva postoji, ali moraju stasati uz starije. Svi su nakon napornog rada zaslužili ovu pobjedu, kazao je Dalić koji je prokomentirao vrlo slabu partiju Andreja Kramarića, koji je svojom sebičnošću upropastio nekoliko izglednih akcija. 

- Svi znamo da centralna špica nije Kramarićeva idealna pozicija, na njoj nije najbolji. Najbolji je iza špice, polulijevo ili poludesno. Ipak, on nas je spašavao u Ukrajini i protiv Azerbajdžana. Nekad je to malo presebično pa nam se može osvetiti, ali Kramarić uvijek daje sve od sebe. Konkurenciju ima, jer bez konkurencije se igrač opusti. Na kraju sezone možda je umoran, no odigrao je dobro.

Dalić je govorio i o raspletu skupine. - Bit će teško, svi imaju podjednake šanse. Nas je poremetio poraz od Mađara, no ostajemo favoriti i idemo na prvo mjesto. Najviše bi nam odgovaralo da druge momčadi međusobno igraju neriješeno te izgube neke bodove od Azerbajdžana. Bit će neizvjesno do kraja.

Hrvatsku u utorak čeka prijateljski ogled s Tunisom u Varaždinu. - Kvaliteta je ovih igrača i ove momčadi da nitko ne izostaje u utorak. Svi putuju u Varaždin na prijateljsku utakmicu s Tunisom kako bismo publici priuštili spektakl.

    

Autor: M.M./Hina

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.