U Varaždinskoj županiji potvrđeno ukupno 20 oboljelih osoba, a četiri osobe su ozdravile

U Varaždinskoj županiji potvrđeno ukupno 20 oboljelih osoba, a četiri osobe su ozdravile

U Varaždinskoj županiji potvrđeno ukupno 20 oboljelih osoba, a četiri osobe su ozdravile, dakle na liječenju u OBV trenutno imamo 16 osoba.Svi oboljeli trenutno su dobrog općeg stanja i imaju blagu kliničku sliku.Kod dvije novo oboljele radi se osobama starije životne dobi, koje su se vratile početkom prošlog tjedna iz Njemačke. Bili su u mjeri samoizolacije, a jučer su razvile simptome.

Kod treće novooboljele osobe radi se o bliskom kontaktu zadnje zaražene osobe.Obzirom da je dozvoljen prelazak granica, prekogranični radnici, vozači teretnih vozila i povratnici iz zemalja definiranih kao opasna područja moraju se tijekom boravka u Republici Hrvatskoj pridržavati mjera samoizolacije – na današnji dan u Varaždinskoj županiji imamo evidentirano 2.168 osoba pod mjerom samoizolacije – 98 osoba od toga su kontakti zaraženih.

PU varaždinska je do sada već provela preko 800 nadzora i utvrdila ukupno 41 kršenje, od čega 1 kršenje u posljednja 24 sata - kršenja od osoba koji su kontakti zaraženih za sada nemamo.Do sada je provedeno 206 testiranja, s time da se ZZJZ Varaždinske županije već spreman da od idućeg tjedan nakon usklađivanja sa HZJZ započne s provedbom testiranja u Varaždinu, što će pojednostaviti i ubrzati cijeli proces testiranja. 

- Kao i do sada, Stožer civilne zaštite Varaždinske županije poduzima sve pripremne radnje kako bi bili osigurani potrebni kapaciteti za zbrinjavanje oboljelih u slučaju širenja epidemije. Poput Grada Zagreba koji je provodi pripremne radnje za prihvat u Arena Centru i u Varaždinskoj županiji smo morali odabrati takvu lokaciju, s time da smo ispred Stožera predložili da to kod nas bude Studentski dom, koji ima puno bolje uvjete za zbrinjavanje pacijenata i predstavlja bolje rješenje nego naša sportska dvorana.  Za navedenu lokaciju već je dobiven i Nalog za mobilizaciju od strane Ravnateljstva civilne zaštite te su započele pripremne radnje. U slučaju potreba i nedostatnih kapaciteta u Općoj bolnici Varaždin, tamo će biti smješteni oboljeli s najblažim simptomima, koji će biti pod kontinuiranim stručnim medicinskim nadzorom – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin. 

Vezano na propusnice, Stožeri civilne zaštite na području Varaždinske županije ih i dalje izdaju sukladno Odluci nacionalnog Stožera CZ o zabrani napuštanja mjesta prebivališta nadopunjenu Odlukom Stožera Varaždinske županiju o izdavanju propusnica te ih sukladno tome i djelatnici PU varaždinske kontroliraju.

I dalje molimo da se kretanje smanji na najnužnije i da se pridržavate svih komuniciranih preporuka!

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.