Španjolska sa 117.710 oboljelih prestigla Italiju

Koronavirus - Španjolska

U Španjolskoj je u posljednja 24 sata preminulo još 932 ljudi. Sa 117.710 zaraženih, prestigla je Italiju, gdje je 115.242 zaraženih, čime su samo Sjedinjene Države ispred nje po broju oboljelih, izvijestilo je u petak ministarstvo zdravstva. Vlada u Madridu razmatra produljenje izvanrednog stanja koje je zasad uvedeno do 11. travnja.

Koronavirus: Najnovije informacije 
Španjolska: U jednom danu preminulo 950 osoba, nezaposlenost raste 

U Španjolskoj broj oboljelih nastavlja rasti, premda po nižoj stopi otkako je 14. ožujka vlada proglasila izvanredno stanje zabranivši 47 milijuna stanovnika izlazak na ulice osim za kupnju nužnih potrepština.

U ponedjeljak su se zarazile nove 7.472 osobe, zdravstveni djelatnici bore se s nedostatkom prostora u bolnicama i oskudnim količinama zaštitnog materijala. Donacije dolaze od kompanija, bogatih sportaša te iz inozemstva. Dosad su uspjeli izliječiti 30.513 pacijenata od njih ukupno 117.710. Na svaku oporavljenu osobu dođu dvije novozaražene pa vlada razmišlja o produljenju mjere ograničenja kretanja stanovnika.

- Predsjednik vlade odlučit će hoćemo li predložiti parlamentu produljenje izvanrednog stanja na temelju 'tehničkog kriterija' zdravstvene službe, rekla je u petak ministrica gospodarstva Yolanda Díaz za radijsku postaju Cadena SER.

Od ponedjeljka su obustavljene sve gospodarske aktivnosti u zemlji osim nužnih poput zdravstva ili proizvodnje i distribucije hrane, struje i plina.

Već sedmi dan zaredom broj preminulih premašio je 800 pa Španjolska proživljava najteže trenutke od građanskog rata prije 80 godina. Broj potvrđenih smrti povezanih s koronavirusom u petak iznosi 932 te je ukupan broj umrlih narastao na 10.935.

Međutim, broj mrtvih koje je Španjolska potvrdila u petak manji je od prethodnog dana kada je umrlo 950. To je prvi put u tjedan dana da je broj  umrlih manji nego prethodnog dana.

Madrid i Katalonija, bogate i napučene autonomne pokrajine, najpogođeniji su dijelovi u Kraljevini Španjolskoj.

Izvor: HRT

Poveznica: https://vijesti.hrt.hr/599581/spanjolska-preminule-932-osobe-u-posljednjem-danu

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.