Božinović upozorava: Idućih nekoliko tjedana je kritično, ostanite doma

Božinović upozorava: Idućih nekoliko tjedana je kritično, ostanite doma

U Hrvatskoj je zabilježeno 47 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ukupno ih je 1126, a noćas su u Osijeku umrle četiri osobe pa je broj umrlih porastao na 12, izvijestio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite.Na respiratoru je i nadalje 39 osoba, a oporavljenih na današnji dan ima 119, što je 27 više u odnosu na jučer.

Još uvijek pojedinci krše mjere samoizolacije

Potpredsjednik Vlade, ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštitu Davor Božinović pozvao je u subotu građane da ne otvaraju zlonamjerne mailove za pristup internet bankarstvu građana kojima prevaranti pokušavaju ukrasti njihove podatke.Božinović je izvijestio da je do subote u 11 sati izdano 382.191 propusnica, a odbijeno je 9625 zahtjeva. "Sustav je počeo funkcionirati na način da obrađuje veliki broj podataka", rekao je.
Do subote u podne evidentirano je 3802 dojave o kršenju samoizolacije, od čega je za 1083 dojava utvrđeno da se radi o kršenju mjera samoizolacije o čemu je obaviješten Državni inspektora.
''Ukazujemo da još uvijek postoje pojedinci koji krše mjere samoizolacije i time ugrožavaju sebe i svoje obitelji, ali i sve građane s kojima mogu stupiti u kontakt. To nam je zasigurno jedan od najvećih izazova u održavanju ovako kontrolabilne epidemiološke situacije'', zaključio je Božinović.

Ne dopustite da nam situacija izmakne kontroli

"Ono što vam želim reći je da je epidemiološki jasno da su sljedeća dva i pol do tri tjedna kritično razdoblje koje će odrediti našu sudbinu. Stoga, budimo odgovorni i poštujmo mjere. One su tu s vrlo jasnim razlogom i, ako ih poštujemo, možemo prebroditi ovu ugrozu", poručio je ministar zdravstva Beroš.Nedugo potom, sa sličnom se porukom na svojem Facebooku oglasio i ministar Božinović.Poručio je građanima kako zna da je lijepo vrijeme vani, ali da svejedno ostanu doma.“Bez obzira na lijepo vrijeme ostanite doma. Nemojte dopustiti da nam situacija izmakne kontroli, idućih nekoliko tjedana je kritično”, poručio je Božinović.

Izvor: Hina / Vlada

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.