U Varaždinskoj županiji 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom, zdravstveni sustav funkcionira

U Varaždinskoj županiji 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom, zdravstveni sustav funkcionira

Kao i u cijeloj Hrvatskoj, epidemiološka situacija u Varaždinskoj županiji svakim je danom sve složenija.Unatoč tome, u Općoj bolnici Varaždin nema većih problema i uglavnom sve djelatnosti odvijaju se bez zastoja, a pacijenti na svim odjelima zbrinuti su i sigurni. 

Na liječenju u varaždinskoj bolnici trenutno je 98 covid pacijenata. -Osmero pacijenata smješteno je u jedinici intenzivnog liječenja, sedmero ih je na respiratoru, dok je jedan pacijent na High flow aparatu  - rekao je ravnatelj OBV Damir Poljak dodavši da je stanje u varaždinskoj bolnici, unatoč povećanim brojkama zaraženih i hospitaliziranih, stabilno. -Trenutno imamo dovoljno resursa, i ljudskih i prostornih i nadamo se da će tako i ostati, kako bi svim našim građanima mogli i dalje pružati adekvatnu skrb – kazao je Poljak.

U Varaždinskoj županiji jučer je potvrđeno 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je testirana 191 osoba. Dvoje ljudi je preminulo.U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 108 pacijenata, od kojih je osmero u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru.  

 Oporavilo su se 123 osobe.

Cijepljenje za veći broj građana Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije sljedeći tjedan organizira prema ovom rasporedu:

Utorak, 2. studenoga – Opća bolnica Varaždin – dvorana 1 u podrumu Kirurgije (pokraj ORL ambulante) - od 8 do 13 sati  – cijepljenje Pfizerom i Modernom.

Srijeda, 3. studenoga – Opća bolnica Varaždin – dvorana 1 u podrumu Kirurgije (pokraj ORL ambulante) – od 13 do 18 sati  – cijepljenje cjepivima Moderna, Janssen - Johnson & Johnson te Pfizer.

Dom zdravlja Varaždinske županije cijepljenje organizira u Ludbregu:

Subota, 6. studenoga Dom zdravlja Ludbreg, Vinogradska 1 - od 8 do 11 sati - cijepljenje cjepivima Pfizer, Moderna i Janssen - Johnson & Johnson

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.