Za navijače otvorena Fan Zona Hrvatskog nogometnog saveza u Moskvi

fan zona MOSKVA

- Hrvatska reprezentacija ima tu moć da pokreće sve, vidjeli smo to već nakon prve utakmice, baš smo zbog toga odlučili smo da reprezentacija Hrvatske napravi svoju Fan zonu u Moskvi. Kada Hrvatska bude igrala malo bliže potrudit ćemo se da i jedan od reprezentativaca dođe ovdje, a ako ne, idući put ću donijeti nekoliko potpisanih dresova pa ćemo napraviti malu lutriju među navijačima - rekao je Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza u nedjelju, 17. lipnja, prilikom otvaranja Fan zone za hrvatske navijače u samom centru Moskve, u omiljenom okupljalištu Moskovljana, Gorki parku.

Davor Šuker je Fan zonu Hrvatskog nogometnog saveza otvorio zajedno s veleposlanikom Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji, nj.e.Tončijem Staničićem. Svečanosti su prisustvovali mnogi hrvatski navijači i Hrvati koji žive u Moskvi, zajedno sa svojim ruskim partnerima i drugim uzvanicima. U opuštenoj atmoferi igrali su mali i stolni nogomet, cyber nogomet istodobno uživajući u hrvatskoj glazbi i video materijalima s isječcima najboljih golova i poteza hrvatskih reprezentativaca.

- Hvala svima koji su pomogli ovaj projekt. Lijepo izgleda, slike smo pokazali reprezentativcima i svi su ponosni. Želim Rusiji, i normalno, našoj Hrvatskoj puno sreće na prvenstvu, odnosno da zajedno igramo u polufinalu-rekao je na kraju Davor Šuker.

 

 Hrvatska nogometna reprezentacija igra u skupini D Svjetskog prvenstva u Rusiji protiv Nigerije, Argentine i Islanda. S ciljem utvrđivanja i daljnje promidžbe prijateljskih sportskih odnosa između HNS-a i navijača te međunarodnih nogometnih asocijacija i sportskih djelatnika HNS je donio odluku da će tijekom Svjetskog prvenstva u gradu Moskvi otvoriti svoju Fan zonu.

S obzirom da će većina hrvatskih navijača na utakmice putovati upravo preko Moskve, Centralnu Hrvatsku Fan Zonu HNS je organizirao u središtu Moskve, u Parku skulptura – Muzeon, koji je dio najpoznatijeg i najljepšeg parka grada Moskve i Ruske Federacije – Parka kulture (Gorky park), koji dnevno posjeti više od 40.000, a vikendom i praznicima više od 250.000 posjetitelja (više informacija na mrežnim stranicama https://park-gorkogo.com/en/)

 Prostor raspolaže svom potrebnom infrastrukturom kao i kulturnim centrom u kojem se hrvatski navijači mogu izravno upoznati s kulturnim i povijesnim vrednotama grada Moskve i Ruske Federacije, te ujedno, u okviru planiranih događanja, zajedno s ruskim nogometnim navijačima i posjetiteljima te međunarodnim gostima, dodatno učvrstiti veze i razvoj sportske suradnje.

 

Prema preliminarnom dopuštenju grada Moskve, Hrvatska Fan Zona bit će otvorena tijekom cijelog Svjetskog prvenstva.  Zona se prostire na više od 7.000 metara četvornih i sadržava VIP dio, scenu, ugostiteljske i sportske sadržaje – teren za mali nogomet, Zonu za stolni i Cyber nogomet te mjesta predviđena za moguću promociju HNS- ovih partnera.“

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.