GMV:Izložba Alane Kajfež u sklopu Srijede u Muzeju, 30. listopada, počinje u palači Sermage, a nastavlja se u Galeriji Zlati ajngel

alana kajfež

GMV nastavlja suradnju s Galerijom Zlati ajngel predstavljenjem mlade kiparice Alane Kajfež rođenne u Zagrebu (1990.), gdje se i školovala te 2014. diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u klasi prof. Peruška Bogdanića. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi, a autorica je i javnih spomenika u Vrsaru, Zagrebu i Lovincu. I ova izložba, kao i dvije prethodne, usporedno donosi kiparski i dvodimenzionalni rad autora-kipara, pa će tako u palači Sermage GMV-a biti izložene autoričine skulpture, a u Galeriji Zlati ajngel slike.

O radovima Alane Kajfež, između ostaloga, Lidija Fištrek piše: „…odnos prema tijelu izdiže od božanskog do krajnjeg sredstva kojim se postiže cilj istražujući njegova svojstva i mogućnosti. U suvremeno doba golo se tijelo i dalje smatra provokacijom, njegova prirodna ljepota svedena je na iskonsku goloću koja prema Kantu postaje 'beskrajno neprimjetna, beskrajno lišena tajne'. Međutim, golotinja staklenih torza Alane Kajfež prikazuje nepromjenjivu ljepotu ženskog tijela koje je oduvijek obavijeno velom tajni u očima umjetnika i promatrača za razliku od tijela koje je lišeno svake estetike, koje nema ljepote i uzvišenosti, već lebdi između živoga i umjetnoga odnosno života i umjetnosti.“  Izložba Alane Kajfež otvara se u sklopu Srijede u Muzeju, 30. listopada, otvorenje započinje u palači Sermage GMV-a (Trg M. Stančića 3) u 19 sati, a nastavlja se u Galeriji Zlati ajngel (Gajeva 15). Izložba će se moći razgledati do 17. studenoga.   

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.