Zagrebački solisti svoj značajan jubilej obilježavaju na Noći muzeja u Muzeju grada Zagreba

Zagrebački solisti svoj značajan jubilej obilježavaju na Noći muzeja u Muzeju grada Zagreba

Muzej grada Zagreba već trinaestu godinu zaredom sudjeluje u Noći muzeja, ovogodišnja tema koje je Velike obljetnice hrvatskih muzeja. Muzej grada Zagreba stoga u ovogodišnjoj Noći muzeja posebno naglašava aktualnu izložbu Zagrebački solisti - krunu obilježavanja značajnog jubileja, 65. godišnjice kontinuiranog rada tog najpoznatijeg hrvatskog ansambla klasične glazbe. S obzirom na europsku i svjetsku slavu ovog ansambla, izložba je prigoda da predstavimo našu glazbenu baštinu koja se najbolje zrcali u djelovanju Zagrebačkih solista već više od 65 godina. Time participiramo u  predsjedanju Republike Hrvatske Vijećem EU 2020.

U Noći muzeja posjetiteljima pripremamo pravu izložbeno - glazbenu čaroliju; tri nastupa Zagrebačkih solista s početkom u 19:00, 20:00 i 21:00 sat.

 Iložba je glazbeno-edukativni vremeplov, pri čemu brojne fotografije nastupa Solista, plakati, nagrade, nosači zvuka i izvedbe s najvažnijih koncerata stvaraju dojam „festivala glazbe“. U Glazbenoj učionici, u sklopu izložbe, nastupat će učenici viših razreda Glazbenog učilišta Elly Bašić u sljedećim terminima: 18:30, 19:30, 20:30 i 21:30 sati.

Noć muzeja sjajna je prigoda da posjetitelji poslušaju vrhunske izvedbe i vide plakat koncerta koji je oblikovao slavni Marc Chagall prigodom gostovanja Zagrebačkih solista u Nici, UNESCO-ove medalje autori kojih su proslavljeni umjetnici Pablo Picasso i Joan Miró, plakat “Dani Zagreba u Šangaju” Borisa Bućana…

Interaktivni i multimedijalni sadržaji na izložbi potiču posjetitelje da se i sami okušaju u stvaranju i vještini reproduciranja glazbe na instrumentima po kojima su Zagrebački solisti prepoznatljivi.

U predvorju Muzeja najavljujemo nadolazeće, dvadeset i prve Žive slike – nezaobilazno, tradicionalno kostimiranje djelatnika i prijatelja Muzeja u zagrebačke povijesne ličnosti.

Uz razgled izložbe Zagrebački solisti i bogat glazbeni program, posjetitelji mogu prošetati i stalnim postavom Muzeja.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.