U sklopu Srijede u Muzeju, GMV-a, 5. veljače, u palači Sermage izlaže multimedijalni umjetnik i filmski autor Darko Škrobonje

lapis

U sklopu Srijede u Muzeju 5. veljače u palači Sermage (GMV Trg M. Stančića 3) otvara se samostalna izložba multimedijalnog umjetnika i filmskog autora Darka Škrobonje. Darko Škrobonja (r. 1986., Split), nakon završene jezične gimnazije, 2010. završio je školu filma u Kino klubu Split te potom upisao smjer Film i video na splitskoj Umjetničkoj akademiji. Godine 2012. odlazi u Njemačku u HBK Braunschweig kao Erasmus stipendist i uspješno polaže ljetni semestar u klasi prof. Corinne Schnitt i prof. Candice Breitz.

Godine 2013. postaje sveučilišni prvostupnik Filma i videa, a 2016. završava diplomski studij Medijske umjetnosti na UMAS-u.  Tijekom studija radio je kao snimatelj i direktor fotografije na snimanju mnogih studentskih te nekoliko profesionalnih projekata. Kao student izlagao je na više skupnih izložbi u Hrvatskoj i Njemačkoj, među kojima je i 38. Splitski salon, gdje je izložio rad „Baba“ iz 2015. godine. Te godine održao je i prvu samostalnu izložbu, pod mentorstvom prof. Mirka Pivčevića, otkad je svoje stvaralaštvo predstavio na još nekoliko samostalnih i skupnih izložbi. U svom umjetničkom radu bavi se vječnim temama prolaznosti i apsurda ljudskog postojanja kroz prizmu recentnih i suvremenih događanja i fenomena, u širokom rasponu od ekološke osviještenosti do društvene netrpeljivosti prema različitima. Živi i radi u Splitu.

 Izložba Darka Škrobonje otvara se u 19 sati, a za razgled je postavljena do 1. ožujka ove godine.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.