Arheološki muzej u Zagrebu 13. veljače u 19 sati otvara izložbu "Prapovijesna avantura – iskustvena šetnja kroz prapovijesnu baštinu"

špilja vindija

U četvrtak 13. veljače s početkom u 19 sati, održat će se otvorenje izložbe „ Prapovijesna avantura“. U suradnji s projektnim partnerima Općinom Donja Voća, Općinom Radenci, Općinom Zreče, Odsjekom za arheologiju Sveučilišta u Ljubljani te Muzejom Turopolja Arheološki muzej u Zagrebu izložbom plakata Prapovijesna avantura predstavlja projekt Prapovijesna avantura  – iskustvena šetnja kroz prapovijesnu baštinu koji se provodi u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Slovenija– Hrvatska za razdoblje od 2014. do 2020. godine te je sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR).

U fokusu projekta nalaze se prezentacija, promocija i održivi razvoj kulturne baštine Donje Voće, Radenaca, Zreča te Turopolja koji se temelji na suradnji hrvatskih i slovenskih stručnjaka, čija je zadaća da tijekom trajanja projekta definiraju nove metodološke pristupe te osmisle inovativne i interaktivne elemente za sveobuhvatnu interpretaciju pretpovijesti. Uz kulturnu baštinu navedenih regija, na izložbi su predstavljeni načini aktivacije njezina potencijala te uključivanja u turističku ponudu putem inkorporacije rezultata dobivenih znanstvenim istraživanjima, organizacijom radionica, kampova i izložbi, osmišljavanjem novih tematskih putova te turističkih proizvoda kao i upotrebom alata informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Nakon Zagreba, izložba će biti postavljena i na partnerskim područjima Projekta. Autorica izložbe: Marta Rakvin.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.