Ministrica kulture u radnom posjetu Požegi i Kutini

Ministrica kulture u radnom posjetu Požegi i Kutini

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sa suradnicima boravila je u radnom posjetu Požegi i Kutini, u petak, 6. ožujka 2020. godine. 

Posjet ministrice kulture području Požege započeo je susretom s biskupom mons. dr. Antunom Škvorčevićem i obilaskom Požeške biskupije. Ministrica je obišla biskupijsku povijesnu knjižnicu, katedralu sv. Terezije Avilske i riznicu. Dijecezanski muzej Požeške biskupije osnovan je za prikupljanje i pohranu predmeta sakralne baštine s područja Požeške biskupije, a status muzeja regulirat će se novim Zakonom o muzejima.
 

 
Radni boravak nastavio se sastankom s gradonačelnikom Požege Darkom Puljašićem i suradnicima, a razgovaralo se o dovršetku uređenja Gradske knjižnice i čitaonice Požega i uređenju Gradskog muzeja Požega.  
     
U pratnji gradonačelnika Puljašića i ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice Požega Aleksandre Šutalo ministrica je obišla novoobnovljenu Gradsku knjižnicu i čitaonicu čije se svečano otvorenje očekuje uskoro, a obišla je i Državni arhiv u Slavonskom Brodu – Odjel u Požegi. 

 
Nakon Požege ministrica se sa suradnicima uputila u Kutinu gdje se susrela sa gradonačelnikom Kutine Zlatkom Babićem. Tema sastanka bila je uređenje zgrade i podruma Muzeja Moslavine, koji je ministrica obišla u pratnji ravnateljice Jasmine Uroda Kutlić.
 
Uz ministricu kulture u pratnji i obilasku Požege i Kutine bile su tajnica Kabineta ministrice Ana Perišić Mijić i ovlaštena za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za arhive, knjižnice i muzeje Ivana Prgin, kao i pročelnik Konzervatorskog odjela u Požegi Žarko Španiček.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.