Izložbeni salon MMČ, 9. lipnja - otvorenje izložbe „Zabava za kralja“, autorice Kristine Horvat Blažinović

zabava za kralja

U izložbenom salonu MMČ, 9. lipnja, u 19 sat,i otvara se izložba „Zabava za kralja“, autorice Kristine Horvat Blažinović.Izložba je praktični dio doktorskog rada akademske slikarice Kristine Horvat Blažinović, magistrice umjetnosti, u okviru doktorskog studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Naslov disertacije je: „Realno i simboličko u poetici umnoženih ekrana i slika“.  Mentori: red.prof.art. Damir Sokić i doc.dr.sc. Blaženka Perica.

Izložba se sastoji od nekoliko tematski povezanih video projekcija: od dvije videoinstalacije i tri videoprojekcije, koje čine cjelovit audio-vizualni ambijent.Videoradovi i instalacije su osmišljeni kao samostana djela, ali su, objedinjeni zajedničkom idejom, istovremeno segmenti jedinstvene izložbene cjeline.

O autorici:

Kristina Horvat Blažinović (rođena 1970.) je akademska slikarica rodom iz Čakovca. Trenutno živi i radi u Zagrebu. Završila je Akademiju za likovno umetnost, Univerze v Ljubljani 1997. godine i  Poslijediplomski studij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, Univerze v Ljubljani – magistrica umjetnosti (mr.art.) 2007. godine. Završava doktorski studij Akademije likovnih umjetnosti, Sveučilišta u Zagrebu – predstoji joj samo obrana doktorskog rada.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.