MMČ - Definiran kalendar izlaganja u Izložbenom salonu Muzeja za 2021. godinu

MMČ - Definiran kalendar izlaganja u Izložbenom salonu Muzeja za 2021. godinu
U  Muzeju Međimurja Čakovec u utorak 7. srpnja održana je sjednica Stručnog savjeta Izložbenog salona na kojoj su razmatrane prijavnice za izlaganje u 2021. godini. Članove stručnog savjeta Izložbenog salona Muzeja čine: Erika Nađ Jerković, akademska slikarica, muzejska savjetnica u MMČ, Maša Hrustek Sobočan, dipl. povjesničarka umjetnosti, viša kustosica u MMČ, Tajana Vidović, magistra povijesti umjetnosti, kustosica u MMČ, Bojan Miljančić, akademski slikar, aktualni predsjednik HDLUM-a. 

Svi prijavljeni zadovoljili su kriterije za izlaganje te dobili svoj termin u nadolazećoj 2021. godini.Kalendar izlaganja u idućoj godini donosimo u nastavku.

Za izlaganje u Izložbenom salonu mogu se prijaviti akademski umjetnici iz područja slikarstva, kiparstva, grafike, instalacije, videa, fotografije, prostornih intervencija, novih medija, i dr. zatim kustoske koncepcije i suvremene umjetničke prakse, te autori ili grupe autora ostalih izložbenih projekata. Za izlaganje potrebno je ispuniti Prijavnicu i CV obrazac. Uvjeti za izlaganje sastavni su dio Prijavnice koje autor/organizator svojim potpisom potvrđuje. Prijavnica i CV šalju se na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a možete ih preuzeti na poveznici: http://mmc.hr/izl_prijave.html

Prijave se zaprimaju do 30. lipnja tekuće godine.Stručni savjet Izložbenog salona objavit će rezultate odabira izlagača na web stranici Muzeja do 30. srpnja tekuće godine. Odabrani izlagači bit će uvršteni u godišnji izložbeni program Salona za iduću godinu. Od početka srpnja 2020. do zadnjeg dana lipnja 2021. zaprimat će se prijavnice za izlaganje u 2022. godini.

Trenutno je otvorena izložba Tihomira Lončara "Harmonija nejednakog" i može se razgledati do polovice kolovoza.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.