Kreativno-likovno ljeto u Muzeju grada Zagreba

Kreativno-likovno ljeto u Muzeju grada Zagreba

I ovog ljeta Muzej grada Zagreba nastavlja s ciklusom likovno-kreativnih radionica - tečaj kiparstva. U sklopu stalnog postava Muzeja izloženi su predmeti – skulpture i reljefi u kamenu iz stare zagrebačke katedrale, koja je srušena u potresu 1880.g. kao i predmeti – skulpture u drvetu iz crkve sv. Marka. Upravo ti predmeti bit će nam inspiracija za kiparsku radionicu u Muzeju grada Zagreba.

Kiparstvo je umjetnost oblikovanja volumena, a kiparsko djelo promatramo drugačije od bilo kojeg drugog umjetničkog djela. Da bismo kiparsko djelo sagledali u cjelini, potrebno ga je promatrati sa svih strana. Kiparski rad poseban je, jer ga možemo odmjeriti, osjetiti tj. “pročitati” dodirom ruke - taktilno.

Tečaj je namijenjen svima koji žele naučiti nešto o kiparstvu. Na tečaju će te saznati o osnovama kiparske tehnike, naučit će te kako promatrati, kako dodirom približiti se realnošću, razviti osjećaj za prostor i volumen te kako napraviti kiparski rad.

Pridružite se pri modeliranju glave, skulpture i reljefa.

Period održavanja radionica: od 14. srpnja do 30. srpnja (tri puta tjedno, utorkom, srijedom i četvrtkom u razdoblju od 16.30 do 18 sati).

Vrijeme trajanja radionice: 90 minuta

Radionicu će voditi: Romana Nikolić, magistra edukacije likovne kulture i Marija Sabolić, muzejska pedagoginja

Radionica je namijenjena učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima te odraslim osobama.

Cijena tečaja za polaznike je 100 kuna u koju je uključena cijena ulaznice za stalni postav muzeja te pribor i materijal koji će se koristiti na radionicama.

Broj polaznika: 15 osoba.

Svoj dolazak obavezno molimo najavite Mariji Sabolić, muzejskoj pedagoginji na telefonski broj 01/ 4851 362 ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Tijekom radionica zaposlenici Muzeja grada Zagreba pridržavat će se svih epidemioloških mjera donesenih od strane Stožera civilne zaštite. Apeliramo na sve naše polaznike da prilikom dolaska i odlaska iz Muzeja dezinficiraju ruke, da nose zaštitne maske te da se drže propisanog fizičkog razmaka od 2 metra.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.